NHL

Selänne oli pääroolissa ”siirtohuhujen Titanicissa” – ruotsalaiset olivat näkevinään hänet: ”Söi makkaraa lounaaksi”

Julkaistu: , Päivitetty:

Jääkiekko
Hullu siirtohuhu sekoitti ruotsalaisen pikkukunnan 12 vuotta sitten.
Muuan Teemu Selänteen uran jatko oli vuonna 2007 suuri kysymysmerkki. Jääkiekkotähti oli voittanut keväällä sen kaikkein suurimman eli Stanley Cupin Anaheim Ducksin paidassa.

Mestaruuden jälkimainingeissa Selänne pohti pitkään, jatkaako uraansa vai ei. Hän oli tuolloin 37-vuotias.

Lopulta pohdinta kääntyi jatkamisen puolelle. NHL-kauden ollessa jo pitkällä käynnissä Selänne ilmoitti 28. tammikuuta 2008 solmineensa loppukauden mittaisen sopimuksen Ducksin kanssa.

Ennen tuota ilmoitusta huhumylly ehti jauhaa kiivaana. Ruotsalaislehti Aftonbladet (juttu maksumuurin takana) on nyt muistellut yhtä erityisen kummallista huhua. Aftonbladet nimesi massiivisen huhumyllyn otsikossaan ”siirtohuhujen Titaniciksi”.

Vuonna 2007 ruotsalaismediassa nimittäin levisi tieto, jonka mukaan Selänne olisi ollut neuvottelemassa sopimusta Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Leksands IF:n kanssa.


Dalarnas Tidningar -lehden uutinen paljastui täydelliseksi uutisankaksi, mutta pieni, noin 15 000 asukkaan Leksandin kunta Taalainmaalla ehti siitä huolimatta päästä kiekkomaailman huomion kohteeksi.

Myös Ilta-Sanomat uutisoi tuolloin ruotsalaislehden yllättävästä väitteestä:

”Selänne nähtiin lehden mukaan Leksandissa maanantaina, ja lehden lähteen mukaan neuvottelut ovat tiettävästi olleet käynnissä jo pitkään.

– Enemmän puhuu sen puolesta, että hän tulee Leksandiin kuin että hän ei tule, lehden siteeraama lähde seuran sisältä sanoo.

Dalarnas Tidningarin mukaan olisi mahdollista, että Selänteen palkan seurassa maksaisi rautakauppajätti Clas Ohlson.

Seurassa pelaavat jo ex-NHL-tähti Ed Belfour sekä Selänteen hyvä ystävä Juha Lind”, IS kirjoitti marraskuussa 2007.

Aftonbladetin mukaan Taalainmaalla levisi hurja Selänne-huuma. Selänne oli milloin nähty leksandilaisessa kirjakaupassa, milloin ruokailemassa joukkueen omistajaportaaseen kuuluvan miljonäärin Per Olov Ejendalin kanssa.

Selänteen myös huhuttiin omistavan asunnon Leksandin lähellä sijaitsevasta Tällbergin kylästä.

– Emme pystyneet lopettamaan tiedon leviämistä. Ihmiset näkivät Selänteen kaikkialla. Se meni todella pitkälle. Emme onnistuneet lopettamaan Selänne-epidemiaa. Puhelin soi jatkuvasti, Leksands IF:n sen aikainen urheilutoimenjohtaja Mikael Lundström muisteli Aftonbladetin haastattelussa.

Siirtohuhun aloittaneessa paikallislehdessä Dalarnas Tidningarissa Selänne-huuman aikana työskennellyt toimittaja Thomas Lind kertoi haastattelussa, että tuohon aikaan lehdelle tuli yleisövinkkejä kaikesta mahdollisesta.

– Saimme vinkkejä siitä, mitä hän oli syönyt. Hänet oli kuulemma nähty lounaalla ja hän oli syönyt makkaraa. Se oli hyvin erikoista aikaa, toimittaja totesi.


Se, mistä moinen siirtohuhu käynnistyi, ei ole edelleenkään tiedossa. Loppujen lopuksi Selänne ei tietenkään koskaan päätynyt jäähdyttelemään uraansa pieneen ruotsalaisseuraan, vaan jatkoi komeaa NHL-uraansa aina kauden 2013–14 loppuun.

Leksands IF:n jatkuvalla syötöllä soineet puhelimet puolestaan rauhoittuivat, kun seura varmisti Selänteen agentilta, ettei kiekkotähti vain sattunut olemaan Taalainmaalla. Ei sattunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt