NHL

Aleksander Barkovin ihmemaali kerää ylistystä maailmalla – yhdysvaltalaistoimittaja: ”Ällistyttävää”

Julkaistu:

Jääkiekko
Aleksander Barkovin maali viime yön NHL-kierroksella kerää hämmästystä ympäri maailman.
Aleksander Barkov teki viime yönä pelatussa ottelussa Montreal Canadiensia vastaan yhden kauden hienoimmista maaleista NHL:ssä. Barkov laittoi kiekon jalkojensa välistä Carey Pricen vartioimaan maaliin ja Florida Panthers voitti ottelun 6–3.

Panthers intoutui tekemään osumasta tviitin, jossa maalin lisäksi näkyy myös höyryävä päivän teekuppi, jossa lukee ’Barkov on huippujääkiekkoilija.’
Jos tviitti ei näy, katso se tästä.

”Saisi tuulettaa enemmän”

Useat kiekkotoimittajat ovat ihastelleet Barkovin viimeöistä maalia. Yhdysvaltalaisen CBS Sports-urheilukanavan toimittaja Pete Blackburnin mielestä jonkun pitäisi kertoa Barkoville, että ”hän saisi tuulettaa enemmän kun tekee tuollaisen maalin.” Blackburn jatkaa kertoen että maali ei ollut ainoastaan ’varma maali’ vaan myös täysin ansaittu voittomaali.Jos video ei näy, katso se tästä.

Vielä äimistyneempi Barkovin maalista oli Yahoo Canada Sportsin toimittaja Stan Temming. Hänen mielestään suomalaiskapteenin ’pitäisi hävetä itseään.’ Suurin syy Temmingin hämmästykselle oli se, että Barkov teki maalin jalkojensa välistä juuri Carey Priceä vastaan, joka on voittanut Vezina Trophyn ja Hart Trophyn sekä olympiakultaa.

– Itseluottamus tehdä tuo on niin ällistyttävää. Sen lisäksi, se on asiaankuuluvaa, Temming kirjoittaa.
Barkovin taidonnäytettä ihasteltiin jopa Iso-Britanniassa asti. Daily Mailin sivuilla kirjoitettiin Barkovin tehneen maalin, josta hän oli aina unelmoinut.

Myös Barkov oli maalista erittäin ylpeä.

– Tuollaiset maalit ovat mukavia. Olen yrittänyt sitä varmaan 17 kertaa urallani. Nyt se toimi ensimmäisen kerran, ja olen onnellinen, Barkov kertoi medialle ottelun jälkeen.

– Olen nähnyt tuollaisia maaleja Youtubessa ja maalikoosteissa. Olen unelmoinut, että teen samanlaisen jonain päivänä. No, se tapahtui tänään. Olen totta kai onnellinen.

Panthersin päävalmentaja Bob Boughnerkin yltyi kehumaan upeaa osumaa.

– Se oli hienoin maali, jonka olen nähnyt koko kaudella, Boughner kommentoi.


Juttua korjattu 18.2.2019 kello 17.00: Ilmaus ”an ELITE hockey player” voidaan suomentaa huippujääkiekkoilijaksi, ei ammattijääkiekkoilijaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt