NHL

Jori Lehterän kokaiinikäräjät etenevät Tampereella – entistä NHL-hyökkääjää kuullaan videon välityksellä

Julkaistu:

Syyte
Kokaiinin ostosta syytettyä Jori Lehterää kuullaan videoyhteyden välityksellä.
Pirkanmaan käräjäoikeus kuulee jääkiekkoilija Jori Lehterää videoyhteyden välityksellä perjantaina, käräjätuomari Petteri Kosonen tiedotti maanantaina aamupäivällä.

Tiedotteen mukaan Lehterä on haastettu saapumaan pääkäsittelyyn henkilökohtaisesti tai asiamiehen edustamana. Käräjäoikeuden tietojen mukaan Lehterää edustaa pääkäsittelyssä asiamies.

Lehterää syytetään siitä, että hän olisi ostanut kahdeksan grammaa kokaiinia sekä lisäksi yrittänyt ostaa yhden gramman erää. Syyttäjä vaati Lehterälle viiden kuukauden vankeusrangaistusta.

Jutussa on syytettynä 22 henkilöä. Yksi vastaajista väitti kuulusteluissa myyneensä Lehterälle 6–8 grammaa kokaiinia. Myöhemmin hän perui puheensa.

Juttua käsiteltiin tammikuussa usean päivän ajan. Oikeuden ratkaisua on jumittanut se, että yhtä syytettyä, eli Jori Lehterää ei ole saatu haastettua oikeuteen. Lehterä kiistää syyllistyneensä rikokseen.

31-vuotias Jori Lehterä on Yhdysvalloissa pelaava ammattijääkiekkoilija. Hänen joukkueensa oli helmikuun ensimmäiselle viikolle saakka NHL-seura Philadelphia Flyers.

Flyers laittoi kuitenkin Lehterän siirtolistalle. Suomalaishyökkääjä ei kelvannut yhdellekään toiselle NHL-seuralle, joten hän siirtyi hiljattain Flyersin AHL-joukkueeseen Lehigh Valley Phantomsiin.