NHL

Puljujärvi, Granlund, Tolvanen... Tuleeko näistä suomalaispelaajista kauppatavaraa NHL:ssä?

Julkaistu:

nhl
NHL:n siirtotakaraja on tällä kaudella 25. helmikuuta. Siirtohuhut vellovat villeinä.

Mikael Granlund

Minnesotassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Lännen tasaisimpiin - ja tasapaksuimpiin – joukkueisiin 2010-luvulla kuulunut Wild on edennyt kuutena viime kautena pudotuspeleihin, mutta tie on noussut pystyyn viimeistään toisella kierroksella. Wild kilpailee nyt viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta kapteeni Mikko Koivun kauden päättänyt polvileikkaus oli valtava takaisku. GM Paul Fenton on saanut The Athleticin mukaan omistajalta luvan tehdä pelaajakauppoja siirtorajalla. Kortit ovat GM:n käsissä. Jos Fenton päättää uudistaa vanhentunutta ydinrunkoa, Granlund on pelaaja, jolla on eniten markkina-arvoa. Wildin ykköshyökkääjällä on sopimusta (keskipalkka 5,75 milj.) jäljellä vielä ensi kausi.

Tällä kaudella: 58 ottelua, 14+34=48


Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärven ympärillä on pyörinyt siirtohuhuja jo viime kaudesta lähtien, mutta nyt ollaan edetty siihen pisteeseen, että Edmonton Oilers on valmis myymään 20-vuotiaan laitahyökkääjän. Toki tämä vaatii sen, että paluupostissa tulee riittävästi laatua. Raporttien mukaan Oilersin hintapyyntö Puljujärvestä on tällä hetkellä liian kova, mikä voi vesittää kauppaamisen. Oilers varasi Puljujärven ykköskierroksen neljännellä vuorolla kesällä 2016, mutta raamikas hyökkääjä ei ole pystynyt vastaamaan kovia ennakko-odotuksia. Samalla myyntiarvo on romahtanut. Puljujärven kehitys on polkenut pahasti paikallaan, eikä roolia Oilersin hyökkäyksessä löydy millään. Tällä kaudella jääaikaa on tullut keskimäärin 12 minuuttia. Rajallinen rooli näkyy pisteissä.

Tällä kaudella: 46 ottelua, 4+5=9, AHL:ssä: 4 ottelua, 2+2=4


Sami Niku

Winnipeg Jetsin 22-vuotias puolustajalupaus saattaa joutua pelinappulaksi Jetsin ja Ottawa Senatorsin mahdollisessa pelaajakaupassa. Kaiken keskiössä on Senatorsin ykköstähti Mark Stone, josta tulee vapaa agentti tämän kauden jälkeen. Stone on tämän kevään isoimpia kaloja markkinoilla. Jets haluaa vahvistaa hyökkäystään kannujahtia varten. Winnipegistä kotoisin oleva Stone olisi timanttinen vahvistus, mutta hän ei liiku halvalla. AHL:n Vuoden puolustajaksi viime kaudella valittu Niku on erittäin houkutteleva nimi markkinoilla. Senatorsin GM Pierre Dorion on ollut esikuntineen Winnipegissä tällä viikolla monta päivää tarkkailemassa Jetsin ja AHL-joukkue Manitoba Moosen otteluita.

Tällä kaudella: 11 ottelua, 0+2=2, AHL:ssä: 20 ottelua, 3+9=12


Eeli Tolvanen

Nashville Predators metsästää Stanley Cupia kolmatta kautta putkeen kovat piipussa. Kaikki on pelissä, mikä tarkoittaa että organisaation kärkilupauksetkin ovat kauppatavaraa täsmävahvistusten saamiseksi. GM David Poile ei pelkää vetää liipasimesta. Eeli Tolvanen, 19, on Predatorsin lupauslaarin kirkkain helmi, jolla on eniten nuorista tulevaisuuden pelaajista markkina-arvoa. Kovaa jälkeä junioritasolla ja Euroopassa tehneen maalipyssyn tulokaskausi Predatorsin organisaatiossa on ollut kova oppivuosi. Tolvanen kypsyy tällä hetkellä AHL:ssä Milwaukee Admiralsissa. Tolvanen ei ole vielä tehnyt mitään urotekoja AHL:ssä tai NHL:ssä, mutta potentiaali kiehtoo NHL-seuroja.

Tällä kaudella: 4 ottelua, 1+1=2, AHL:ssä: 35 ottelua, 8+10=18


Julius Honka

Ajautunut ulkokaarelle Dallas Starsissa. Kolmatta kautta Starsissa pelaava 23-vuotias entinen ykköskierroksen varaus on mahtunut tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon vain satunnaisesti. Edellisen kerran Julius Honka nähtiin kehissä 15. tammikuuta. Oli jo edellisen päävalmentajan Ken Hitchcockin epäsuosiossa. Sama asetelma on jatkunut Jim Montgomeryn alaisuudessa. Honka on näppärä ja kevytjalkainen puolustaja, mutta virhealtis ja ailahteleva pelaaminen ei tuo minuutteja tasaisesti. Kolmen vuoden tulokassopimus loppuu tänä keväänä. Tarvitsee uuden alun jossain muualla. Myyntiarvo ei päätä huimaa.

Tällä kaudella: 29 ottelua: 0+4=4


Urho Vaakanainen

Myös Boston Bruins janoaa vahvistusta hyökkäykseen. Predatorsin tavoin Bruins on yksi niistä seuroista, joka on kiivaasti Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Artemi Panarinin perässä. Bruinsin kokoonpanoon on noussut viime kaudesta lähtien tukku lupaavia nuoria pelaajia, joten seuralla olisi varaa luopua siirtorajalla joistain tulevaisuuden pelaajista. Urho Vaakanainen, 20, haisteli kahden ottelun verran NHL-tempoa Bruinsin puolustuksessa, mutta luotettavana yleispuolustajana tunnettu nuorukainen marinoituu vielä AHL:ssä. Vaakanainen on lähellä murtautumista NHL:ään, mikä nostaa myös hänen markkina-arvoaan.

Tällä kaudella: 2 ottelua, 0+0=0, AHL:ssä: 16 ottelua, 0+8=8

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt