NHL

Entinen NHL-pomo haukkui Mikko Koskisen sopimuksen

Julkaistu:

Sidney Crosbyn ja Connor McDavidin kohtaaminen yön kierroksen kohokohta.
Keskiviikon kahden ottelun tynkäkierroksen odotetuin ottelu pelattiin Pittsburghissa, missä NHL:n kaksi megatähteä Penguinsin kapteeni Sidney Crosby, 31, ja Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid, 22, kohtasivat kuudennen kerran NHL:ssä.

Viisi aiempaa Penguinsin ja Oilersin välistä kohtaamista päättyivät Crosbyn kipparoiman joukkueen voittoon.

Sama marssijärjestys jatkui myös keskiviikkona, kun Penguins kaatoi Oilersin 3-1. Crosby ja McDavid keräsivät ennakkoon hehkutetussa kaksintaistelussa syöttöpisteen mieheen.

Oilersin maalilla Mikko Koskinen torjui 31 kertaa. Parimetrinen suomalaisvahti otti useita tärkeitä torjuntoja, mutta Bryan Rustin 1-1-tasoitus alivoimalla meni turhan helposti Koskisen ohi.

Jesse Puljujärvi sai Oilersin hyökkäyksessä jääaikaa 14.32 minuuttia.Jos video ei näy, katso se tästä.

Koskinen on hävinnyt nyt viisi edellistä otteluaan.

Sportsnetin lähetyksessä otettiin erätauolla laajemmin kantaa Koskisen tilanteeseen. Koskinen solmi tammikuun lopulla kolmen vuoden jatkosopimuksen Oilersin kanssa, mutta hän on seurannut viime kierroksilla otteluita vaihtopenkillä, kun Cam Talbot on ollut torjuntavastuussa.

Tämän arvellaan kuitenkin johtuvan siitä, että Oilers yrittää kaupitella Talbotia ennen siirtotakarajaa, joten häntä pidetään ”näytillä” useammassa ottelussa.

Entinen NHL-GM Brian Burke antoi tuttuun tyyliinsä palaa räväkkään tyyliin aiheesta. Burke ymmärsi Talbotin peluutuksen, mutta Koskisen jatkosopimuksen arvoa kiekkojäärä ei sulata.

Tosin alkuun Burkella oli vaikeuksia muistaa 30-vuotiaan suomalaisvahdin sukunimeä.

– Heti kun Mikko Koivunen… Koskinen allekirjoitti naurettavan kokoisen jatkosopimuksensa, 4,5 miljoonaa ja kolme vuotta, hänestä tuli varavahti. Olimme kaikki tästä hämmentyneitä, mutta Talbotin esittely muille seuroille tässä vaiheessa käy järkeen, Burke kommentoi.

Burke otti kantaa myös Oilersin päävalmentaja Ken Hitchcockin taannoiseen lausuntoon. Hitchcock heitti joukkueensa julkisesti bussin alle viime lauantain tappio-ottelun jälkeen San Jose Sharksille.

Hitchcock ihmetteli median edessä, miten voi olla mahdollista, että tässä vaiheessa kautta valmentajat haluavat voittaa enemmän kuin pelaajat.

– Olen ekspertti tällaisissa lausunnoissa, joita myöhemmin katuu. Joskus sanotaan asioita, joita ei pitäisi koskaan sanoa julkisuudessa. Tämä lausunto kuuluu tähän kategoriaan. Valmentaja joko on joukkueen puolella tai heitä vastaan. Valmentajan ei pidä koskaan nostaa itseään pelaajien yläpuolelle, Burke kritisoi.

Oilers on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä viimeisestä villi kortti -paikasta. Yhdeksästä viime ottelusta Oilers on voittanut yhden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt