NHL

Patrik Laine 0+0 – maaleja syntyi viimeksi yhtä vähän 16-vuotiaana Tapparassa ja LeKi:ssä

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Lainen pelasi viimeksi yhtä tehottomasti 16-vuotiaana.
Kaksi laukausta kohti vastustajan maalia, yksi vastustajalle hankittu jäähy ja peliaikaa 13.02, josta ylivoimalla tuli 1.28. Patrik Laineen keskiviikon vastaisen yön tilastot ovat olleet tuttua luettavaa tammi-helmikuussa.

Laineen tuska ei helpottanut, kun hän kirjasi ottelutilastoon pisteiden kohdalle kiikarit. Winnipeg taisteli kuitenkin 4–3-voiton New York Rangersista.

Katso kooste yön pelistä:Jos video ei näy, katso se tästä.

Suomalaishyökkääjä ryöpytti syyskaudella komeat 24 täysosumaa, mutta vuodenvaihteen jälkeen on syntynyt vain yksi.

Siitäkin on aikaa jo kuukausi. Laine on jäänyt maaleitta 12 ottelussa peräkkäin ja pisti uusiksi aikuisuransa ennätyksen. Syksyllä 2014 hän jäi maaleitta 11 runkosarjaottelussa peräkkäin, kun tamperelainen opetteli 16-vuotiaana miesten pelien saloja Tapparan ja LeKin riveissä.

– Totta kai pari viime kuukautta ovat olleet turhauttavia, mutta pitää tehdä joka päivä lujasti töitä ja ottaa tästä oppia, Laine ruoti taannoin tehottomuuttaan NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Maalintekijän ollessa kyseessä tahti voi muuttua nopeasti. Sen Laine todisti jo syksyllä. Hän teki lokakuussa kolme maalia. Marraskuun alussa Helsingissä pelatut ottelut käänsivät suunnan, ja hän iski marraskuussa hurjat 18 maalia.

”Mentävä eteenpäin”

Toisaalta suunta kevätkaudella on ollut huolestuttava. Syksyllä Laine laukoi ottelussa keskimäärin 3,48 kertaa, mutta kevätkaudella lukema on painunut alle kolmen.

– Näin parikymppisen kokemuksella on vaikea analysoida tätä sen enempää, mutta jokaisen pelaajan uralle osuu vaikeita jaksoja. On vain tehtävä pienet asiat hyvin ja mentävä eteenpäin, Laine kommentoi.

Laine oli kahdella edellisellä kaudella paras suomalainen maalintekijä NHL:ssä, mutta tällä kaudella titteli saattaa livahtaa jollekin toiselle. Sebastian Aho on takonut vahvaa tulosta Carolinassa ja on tehnyt maalin Lainetta vähemmän.

Coloradon Mikko Rantasen pistesuoni on tyrehtynyt helmikuussa, mutta hänellä on Ahon tavoin 24 maalia. Floridan Aleksander Barkov on tehnyt 19. Kahdenkympin kerhoon puskevat myös Toronton Kasperi Kapanen (18) ja Carolinan Teuvo Teräväinen (17).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt