NHL

Pittsburgh Penguinsille huonoja uutisia: Olli Määttä loukkaantui, Jevgeni Malkinille pelikieltoa

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Tiistai oli synkkä uutispäivä Pittsburgh Penguinsille.
Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määtän pelit on pelattu hetkeksi.

Penguins ilmoitti tiistaina laittaneensa Määtän loukkaantuneiden listalle. Määttä on toistaiseksi sivussa ylävartalovamman takia

Määttä loukkaantui maanantain vierasottelussa Philadelphia Flyersia vastaan, kun hän ajautui rajusti päin laitaa. Jyväskyläläinen näytti loukkaavan tilanteessa vasenta kättään tai olkapäätään.

Myöhemmin tiistaina Penguinsin leiri sai lisää huonoja uutisia, kun NHL:n kurinpito mätkäisi Jevgeni Malkinille yhden ottelun pelikiellon korkeasta mailasta.

Malkin joutuu huilaamaan yhden ottelun vaarallisesta tempustaan maanantain kierroksella.
Malkin huitaisi mailallaan Flyersin hyökkääjä Michael Rafflia päähän. Rafflin onneksi maila ei osunut kunnolla häntä kypärään. Huitaisua edelsi Rafflin lyönti Malkinia takaraivoon, mikä tulistutti venäläistähden.

Malkin sai tempustaan suihkukomennuksen.

– Tiedän, että se oli likainen temppu, mutta en osunut mailallani häneen, Malkin kommentoi Flyers-ottelun jälkeen.

NHL:n sääntöihin kuuluu, että pelaajalle voidaan tuomita pelikieltoa, vaikka korkea maila ei osuisikaan rajusti vastustajaa. NHL:n kurinpito tulkitsi, että Malkin yritti tahallisesti osua Rafflia mailallaan.

Malkin on Penguinsin kolmanneksi tehokkain pelaaja tällä kaudella. Taiturimainen keskushyökkääjä on tehnyt 51 ottelussa 14+42=56 pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt