Jesperi Kotkaniemen ennätysputki poikki – Artturi Lehkonen sätti itseään: ”Alkaa nakertaa” - NHL - Ilta-Sanomat

Jesperi Kotkaniemen ennätysputki poikki – Artturi Lehkonen sätti itseään: ”Alkaa nakertaa”

Montrealin Artturi Lehkonen väänsi Toronton Mitchell Marneria vastaan lauantain kohtaamisessa.

Julkaistu: 10.2.2019 6:26

Kauden yllättäjiin kuuluva Montreal on noussut haastamaan arkkivihollistaan Torontoa.

NHL:n pudotuspeleihin on aikaa vielä yli kaksi kuukautta, mutta sunnuntain vastaisena yönä Montrealissa pelattu Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin välinen ottelu tuntui kuin pudotuspeliltä.

Joukkueet olivat ennen ottelua vain pisteen päässä toisistaan, mikä toi entisestään lisää jännitettä legendaaristen seurojen välille.

Bell Centren yli 21 000 katsojaa pääsivät näkemään viihdyttävän kiekkonäytelmän, ja kenties esimakua mahdollisesta pudotuspelien avauskierroksen otteluparista.

Mieletöntä mökää pitänyt yleisö, joka oli jakaantunut lähes puoliksi Canadiensin ja Leafsin väreihin, sai kiekkoviihdettä koko rahan edestä, sillä ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun John Tavares teki Leafsin 4-3-voittomaalin jatkoajan kolmannella minuutilla.

– Näitä matseja on todella siistiä pelata. Näissä on aina erityinen intensiteetti. Tiesimme tasan tarkkaan, mikä tilanne oli sarjataulukossa ennen matsia. Tämä oli iso matsi meille ja latauduimme tähän todella hyvin, mutta pienestä oli tänään kiinni, harmitteli Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

Leafs kuului jo ennen kautta suuriin suosikkeihin idässä, mutta Claude Julienin luotsaama Canadiens on yllättänyt monet. Työteliäs ja kurinalainen joukkue on tällä hetkellä tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa.

Lauantain intensiivinen kapina arkkivihollista Leafsia vastaan oli loistava mittari Canadiensille, joka on yksi sarjan kuumimmista joukkueista juuri nyt. Canadiens on oikealla tiellä, mutta Lehkonen painotti, ettei liikaan tyytyväisyyteen ole varaa.

– Tiedämme, että vielä on paljon matseja jäljellä. Meidän pitää vielä parantaa, jos aiomme pelata keväällä pudotuspelejä.

– Voitot vaativat vahvan 60-minuuttisen, jonka aikana meidän on oltava koko ajan varpaillamme. Yritämme pelata epätoivoista lätkää ja pelata nopeasti kiekkoa ylöspäin, että pystyisimme pelaamaan mahdollisimman paljon vastustajan päädyssä, Lehkonen sanoi.

”Huono jakso menossa”

Lauantain ottelussa kentällä nähtiin neljä suomalaishyökkääjää, mutta yksikään härmäläinen ei päässyt pisteille.

Samalla katkesi Jesperi Kotkaniemen neljän ottelun maaliputki. Kotkaniemi teki viime ottelussa seuraennätyksen, kun hän onnistui ensimmäisenä Canadiensin 18-vuotiaana pelaajana maalinteossa neljässä peräkkäisessä ottelussa.

Lauantaina lähimpänä maalintekoa oli pirteästi pelannut Lehkonen, joka pääsi laukomaan loistopaikasta avauserässä, mutta Leafsin ykkösvahti Frederik Andersen oli parempi.

Tämä on ollut kauden turhauttava teema Lehkoselle.

– Kyllähän se alkaa nakertaa, kun ei tule onnistumisia. Varsinkin tällaisissa matseissa, jotka ovat maalin pelejä. Se v*****aa. Pitäisi pystyä auttamaan myös tuolla osastolla. Paikkoja tulee, mutta ei vain mene mistään sisään, tuhahti Lehkonen.

Lehkonen kuuluu Canadiensin luottopelaajiin kolmatta kautta. Sisukas ja tunnollinen laitahyökkääjä edustaa juuri niitä arvoja ja ominaisuuksia, joita Julienin joukkueessa vaalitaan.

Työmoraali on joka vaihdossa korkealla, mutta yksi iso ongelma Lehkosen pelaamisessa on ollut tälläkin kaudella. Lehkonen saa vastuuta, mutta tehot puuttuvat.

Seitsemän maalia 56 ottelussa tällä kaudella iskenyt Lehkonen ei ole tehnyt tämän vuoden puolella vielä yhtään maalia. Lehkosen laukausprosentti on tällä hetkellä kuusi, joka on myös hänen NHL-uransa pienin lukema.

Maaliton putki venyi Leafsia vastaan jo 18 ottelun mittaiseksi.

– Nyt on huono jakso menossa. Viime kuukausi oli aika vaikea pisteiden valossa. Maaleja en ole pystynyt taaskaan tekemään riittävästi, mutta pitää vain jatkaa pusertamista. Kyllä ne maalit sieltä vielä tulevat, Lehkonen vakuutti.

Lauantain kierros:

Buffalo-Detroit 3-1 (0-0, 3-1, 0-0) B: Rasmus Ristolainen 0+1

New Jersey-Minnesota 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

NY Islanders-Colorado 4-3 ja (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Philadelphia-Anaheim 6-2 (4-0, 0-1, 2-1)

Boston-Los Angeles 5-4 ja (0-0, 1-2, 3-2, 1-0) B: Tuukka Rask 25/29 torjuntaa

Ottawa-Winnipeg 5-2 (2-0, 2-1, 1-1) W: Patrik Laine 0+1

St. Louis-Nashville 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) N: Pekka Rinne 30/33 torjuntaa

Arizona-Dallas 3-2 (1-0, 1-0, 1-2) D: Roope Hintz 0+1, Miro Heiskanen 0+1

Montreal-Toronto 3-4 ja (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)

Tampa Bay-Pittsburgh 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)

Washington-Florida 4-5 ja (0-2, 2-1, 2-1, 0-1) F: Aleksander Barkov 0+1

Edmonton-San Jose 2-5 (0-2, 1-1, 1-2) S: Joonas Donskoi 0+1

Vancouver-Calgary x-x (2-2, x-x, x-x)

Vegas-Columbus x-x (2-1, x-x, x-x)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?