Patrik Laineelta näyttävä alustus maaliin – maalihanat edelleen tukossa - NHL - Ilta-Sanomat

Patrik Laineelta näyttävä alustus maaliin – maalihanat edelleen tukossa

Patrik Laineen maaliton putki venyi 10 ottelun mittaiseksi.

Patrik Laineen maaliton putki sai jatkoa.­

10.2.2019 1:19

Winnipeg Jetsin mollivoittoinen vieraskiertue sai jatkoa Ottawassa, kun Senators murskasi Jetsin 5-2 lauantai-iltana. Jets hävisi myös edellisen ottelunsa, kun Montreal Canadiens kuritti Keskisen divisioonan kärkijoukkuetta torstaina maalein 5-2.

Maalejaan hakeva Patrik Laine sai ottelussa kaivattuja onnistumisia. Maalihanat eivät auenneet Ottawassakaan, mutta Laine näytti pelintekotaitojaan toisessa erässä. Laine teki näyttävän esityön Bryan Littlen kavennusmaaliin.

Laine on tehnyt tämän vuoden puolella 16 ottelussa vain yhden maalin. Joulukuun puolivälin jälkeen maaliverkko on heilunut kahdesti 23 ottelussa.

Kuivasta putkesta huolimatta Laine johtaa edelleen suomalaisten maalipörssiä 25 maalillaan.

Lähimmät haastajat ovat Carolina Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Aho (24 maalia) ja Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen (24).

Rasmus Ristolainen jatkoi pisteputkeaan Buffalo Sabresin 3-1-kotivoitossa Detroit Red Wingsiä vastaan. Ristolainen alusti päätöserässä Kyle Okposon 3-1-maalin ylivoimalla.

Sabresin suomalaispuolustaja on nakuttanut viime viikkoina tasaisesti tehoja. Neljän ottelun pisteputkessa paahtava Ristolainen on jäänyt yhdeksässä viime ottelussa vain kerran ilman pisteitä.

Ristolainen on nostanut viime kierroksilla myös osakkeitaan NHL:n puolustajien pistepörssissä. Ristolainen on tehoilla 5+31=36 pakkipörssin 15. sijalla.

Ristolainen on kovaa vauhtia matkalla uuteen piste-ennätykseensä. Toissa kaudella hän teki 79 ottelussa 6+39=45 pistettä. Tällä hetkellä Ristolainen on 54 pisteen vauhdissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?