NHL

Video: Tulikuuma Jesperi Kotkaniemi huudatti yli 21 000 katsojaa – ”Laineen ei kannata kuitenkaan katsoa mallia”

Julkaistu:

NHL
Jesperi Kotkaniemi jatkoi maaliputkeaan Montrealin voitossa.
Jesperi Kotkaniemen hymy oli vaihtopenkillä herkässä, kun Bell Centren yli 21 000 katsojaa osoittivat suosiotaan korvia vihlovalla huutomyrskyllä torstain kierroksella.

Kotkaniemi oli vain hetkeä aiemmin latonut taululle Montreal Canadiensin 5-1-johtomaalin ylivoimalla kotiottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Canadiens vei voiton lopulta maalein 5-2.

Tulikuumalle suomalaistulokkaalle maali oli kauden kymmenes ja kuudes kymmeneen viime otteluun. Kotkaniemi paahtaa parhaillaan neljän ottelun maaliputkessa.

Kotkaniemi on Canadiensin seurahistorian ensimmäinen 18-vuotias pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa neljässä ottelussa putkeen.

– Sukulaiset ovat olleet kylässä juuri näiden neljän matsin aikana, niin on kelvannut pelata, Kotkaniemi myhäili Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

– Muutenkin olemme pelanneet jenginä pirteästi viime matseissa, mikä näkyy myös yleisön reaktioissa. Meidän ketjumme (Artturi Lehkonen-Kotkaniemi-Joel Armia) varsinkin on ollut hyvä viime aikoina. Koetetaan pitää sama meininki yllä. Tehdään paljon hommia ja pidetään hauskaa, niin eiköhän se riitä vielä pitkälle.
  • Katso selostajien ja yleisön ihastelema Kotkaniemen maali alla olevalta videolta
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hymy ei hyytynyt, vaikka edustustehtävät jatkuivat normaalia pidempään ottelun jälkeen.

Tällä kertaa Kotkaniemi ja muut Canadiensin suomalaiset, Antti Niemi, Armia ja Lehkonen esittelivät joukkueen pukukoppitiloja Suomen Kanadan-suurlähettiläälle Vesa Lehtoselle.

– Tällaisiakin edustustehtäviä tupsahtelee välillä. Kiva nähdä, että isompiakin herroja kiinnostaa, totesi hyväntuulinen Kotkaniemi.

Kotkaniemi on nostanut osakkeitaan tulokkaiden pistepörssissä. Porin Ässien kasvatti on tällä hetkellä keltanokkapörssin viidentenä tehoilla 10+17=27. Pörssikakkoseen Rasmus Dahliniin on matkaa enää kaksi pistettä.

Laineen maalihanat tukossa

Tämän kauden parhaan suomalaisen maalintekijän Patrik Laineen hanat ovat puolestaan edelleen umpijäässä. 25 maalia tällä kaudella tehnyt Laine pelasi Montrealissa yhdeksännen peräkkäisen ottelun ilman maalia.
Yllättäen Kotkaniemi on tällä hetkellä kuumin suomalainen maalintekijä taalajäillä.

– Ehkä Laineen ei kannata kuitenkaan katsoa mallia, miten meikäläinen laukoo, Kotkaniemi hymähti.

Canadiensin toiselle porilaishyökkääjälle Joel Armialle Jets-ottelu oli ensimmäinen hänen vanhaa seuraansa vastaan.

Armia pelasi kolme edellistä kautta Jetsissä, missä hänestä kasvoi myös mitat täyttävä NHL-hyökkääjä. Armia nousi Winnipegissä joukkueen luottopelaajien joukkoon, mutta tiukka palkkakattotilanne pakotti Jetsin kauppaamaan Armia muualle.

Viime kesän pelaajakauppa oli Armialle uran ensimmäinen. Vaikka lähtö läntisen konferenssin jättiläisestä kirpaisi, siirto Montrealiin oli Armialle mahdollisuus nousta isompaan rooliin.

Canadiensin riveissä Armia on saanut enemmän vastuuta hyökkäävässä roolissa. Armia pelaa tasakentällisin NHL:n ainoassa suomalaisketjussa Kotkaniemen ja Lehkosen kanssa. Armia pelaa myös Canadiensin ykkösylivoimassa.

  • Katso kierroksen suomalaiskooste alla olevalta videolta
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt