NHL

Olli Jokinen toi Panthersin seremoniaan yllättäen sairastuneen Emma-tyttärensä – hengenvaarallinen tilanne oli paljastunut ensiavussa

Julkaistu:

nhl
Florida Panthers oli kutsunut ex-kapteeninsa viime yön ottelun kunniavieraaksi.
Florida Panthers kunnioitti viime yönä pelatussa ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan pelatussa ottelussa joukkueen entistä kapteenia Olli Jokista.

Jokinen pelasi Panthersin paidassa seitsemän kautta, joista neljän viimeisen aikana hän oli joukkueen kapteeni. Hän on yhä joukkueen kaikkien aikojen paras pistemies ja maalintekijä sekä voittomaalien tekijä.

Jokinen oli ottanut jäälle seremoniaan mukaan myös Emma-tyttärensä, joka sai kunnian pudottaa aloituskiekon.Ottelun kuuluttaja kertoi jäällä, että Emmalla todettiin vuonna 2017 diabetes.

Olli ja hänen vaimonsa Katerina kertoivat viime heinäkuussa Me Naiset -lehden haastattelussa kauhunhetkistä, jotka edelsivät Emman sairauden havaitsemista. Sairaus oli tullut yllätyksenä. Kun Katerina oli vienyt tyttärensä ensiapuun, siellä selvisi, että Emman keho oli mennyt ketoasidoosiin, joka on hengenvaarallinen tila. Kyse on diabeetikon happomyrkytyksestä.

– Tauti oli ehtinyt huomaamatta niin pitkälle, että keho oli alkanut myrkyttää itseään. Lääkäri sanoi, että Emma olisi voinut kuolla yön aikana. Onneksi luotin äidinvaistooni, Katerina sanoi Me Naisille.

Olli Jokinen kertoi lehden haastattelussa tapahtuneen pysäyttäneen hänet.

– Vanhempana oli aika voimaton fiilis, kun katseli tuskaa, jota toinen kävi teho-osastolla läpi, Olli sanoi Me Naisille.

Jokisilla on Emman lisäksi kaksi muuta tytärtä, joista vanhin on Alexandra ja Keira nuorin.

Florida Panthers voitti viime yön ottelun 3–1. Joukkueen suomalaispelaaja Aleksander Barkov teki Panthersin avausmaalin vain 12 sekunnin pelin jälkeen. Se oli samalla seurahistorian nopein maali kotiottelussa.