NHL

Miro Heiskanen loistaa tilastoykkösenä NHL:ssä – vertailukohtaa haettava kuuden vuoden takaa

Julkaistu:

nhl
Miro Heiskanen on noussut heti tulokaskaudella Dallasin ydinryhmään.
Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on omilla minuuttilukemillaan NHL:n tämän vuoden tulokasluokassa.

Heti avauskaudella Starsin luottopelaajien joukkoon noussut 19-vuotias puolustaja pelaa hieman yli 23 minuuttia ottelua kohden, mikä on tulokkaiden tämän kauden kovin lukema.

Heiskasen keskimääräinen peliaika on tulokkaiden kovin kuuteen vuoteen NHL:ssä. Tynkäkaudella 2012–13 Jonas Brodin sai vastuuta 23.13 minuuttia ottelua kohti.

Dallasin joukkueessa vain ykkösparissa pelaavat John Klingberg (25.09) ja Esa Lindell (24.34) pelaavat tällä kaudella enemmän kuin Heiskanen.

Tyypillisesti nuoret puolustajat oppivat hiljalleen taalaliigan tavoille ja oppivat virheiden kautta, mutta Heiskanen on osoittanut hämmästyttävää kypsyyttä jo avauskaudella.

– Ei sinänsä ole ollut yllätys, että olen pystynyt pelaamaan kypsästi alusta asti. Osasin treenipelien jälkeen odottaa, että pystyn pelaamaan omalla tasollani täälläkin. Ei ole tarvinnut muuttaa omaa pelaamistani, vaikka toki tilanteet tulevat NHL:ssä nopeammin. Pieni yllätys se tietenkin oli, että vastuuta tuli paljon heti alkuun, Heiskanen sanoi.

NHL:n runkosarja on edennyt jo reilusti yli puolivälin ja kuorma on kova, mutta Heiskanen pelaamisen taso on pysynyt poikkeuksellisen tasaisena tulokaspuolustajaksi.

– Kausi on mennyt aika lailla siten, kuten odotinkin. Paljon saa pelata. Oikeastaan joka toinen päivä on peli, niin pitää hyvin saada itsensä valmistettua peleihin. Kun pelejä on niin tiuhaan, kauheasti ei tule lepoa, mutta ihan hyvin olen jaksanut. Tuntuu koko ajan helpommalta, kun tietää jo mitä odottaa.

Heiskanen sai tunnustusta vahvasta kaudestaan viime viikonloppuna, kun hän edusti Dallas Starsin ainoana pelaajana NHL:n tähdistötapahtumassa San Josessa. Heiskanen on löytänyt nopeasti paikkansa Starsin ydinryhmästä.

– Hieno juttu, että valmentaja ja jengikaverit luottavat. Hienoa päästä pelaamaan otteluiden viimeisiä minuutteja ja päästä ratkomaan pelejä. Se on ollut tosi siistiä, myhäili Heiskanen.

Keskiviikon kierroksella Heiskanen ja Stars palasivat kymmenen päivän pelitauon jälkeen askiin, kun Dallas voitti kotijäällään Buffalo Sabresin 1–0. Katso kooste ottelusta:

Ottelu oli myös kahden potentiaalisen pohjoismaisen franchise-puolustajan, Heiskasen ja Sabresin 18-vuotiaan Rasmus Dahlinin ensimmäinen kohtaaminen NHL:ssä.

Heiskanen pelasi ottelun suurimmat minuutit (24.13). Dahlin sai puolestaan eniten peliaikaa (22.53) Sabresin puolelta. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen jääaika (21.32) jäivät yllättävän pieneksi.

Dahlin on kerännyt toiseksi eniten peliaikaa tulokkaista. Viime kesän varaustilaisuuden ykkösnimi on saanut keskimäärin 20.41 minuuttia peliaikaa.

Dahlin on noussut tulokkaiden pistepörssissä toiseksi Elias Petterssonin jälkeen. Dahlin on kerännyt 50 ottelussa vakuuttavat tehot 5+23=28. Heiskanen on tulokaspuolustajien toiseksi tehokkain 9+11=20 pisteellään.

– Ei hirveästi ehdi omien pelien takia tsiigailla muita, mutta jonkun verran on tullut katsottua muitakin tulokkaita, mitä he tekevät ja miten heillä menee. Hyvin näyttää monilla kulkevan, sanoi Heiskanen.

Keskiviikon kierros:

Pittsburgh-Tampa Bay 4-2 (3-0, 1-0, 0-2)

Dallas-Buffalo 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt