NHL

Aleksandr Ovetshkin käsittämättömässä iskussa –tykitti kaikkien aikojen tilastokärjeksi

Julkaistu:

NHL
Aleksandr Ovetshkin nousi mentorinsa rinnalle yön kierroksella.
Mies paranee iän myötä kuin vuosikertaviini. Aleksandr Ovetshkin, 33, pelaa jo 14. kauttaan NHL:ssä ja tukka harmaantuu silmissä, mutta mieletön maalitahti ei ole hiipunut pätkääkään.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Iso Kasi tykitti itsensä jälleen historiankirjoihin, kun Washington Capitals hävisi vieraissa 3-6 Toronto Maple Leafsille viimeisellä kierroksella ennen NHL:n tähdistötaukoa.

Ovetshkin teki ottelussa maalin ja nousi jaetulle kärkisijalle NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimmaksi venäläispelaajaksi Sergei Fedorovin kanssa. Seuraava piste vie Ovetshkinin yksinään tilastokärkeen.

Edellisessä ottelussa tehot 3+1 mättänyt Ovetshkin ohitti toisessa erässä hurjalla lyöntilaukauksella Frederik Andersenin, mikä vei hänet tasoihin Fedorovin kanssa.

Osuma oli maalipörssiä johtavalle Ovetshkinille kauden 37:s ja NHL-uran 644:s. Tällä hetkellä hän on 61 maalin vauhdissa. Ovetshkin on kiskaissut maalipörssissä seitsemän maalin kaulan seuraaviin (Jeff Skinner, John Tavares ja Brayden Point).

Seitsemän kertaa urallaan NHL:n maalikuninkuuden voittanut Ovetshkin on tehnyt urallaan 1 053 runkosarjaottelussa 644+535=1 179 pistettä. Jo uransa lopettanut Fedorov keräsi 1 179 (483+696) pistettä 1 248 ottelussa.

– Totta kai tuo merkkipaalu tuntuu erityiseltä. On suuri etuoikeus jakaa kärkipaikka hänen kanssaan. Opin Sergeiltä paljon kun pelasimme samassa joukkueessa. Olen onnellinen siitä, Ovetshkin kommentoi maltilliseen sävyyn ottelun jälkeen.


NHL-historian aikana toistaiseksi neljä venäläispelaajaa on rikkonut maagisen 1 000 pisteen rajan. Nelikon muodostavat Ovetshkin, Fedorov, Aleksandr Mogilny ja Aleksei Kovalev.

Seuraavana tonniklubiin on liittymässä Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkin, jolla on 832 ottelun jälkeen kasassa 384+598=982 pistettä.

Vaikka Ovetshkin nousi uudeksi tilastokärjeksi, maalitykki ei heitellyt lakkia ilmaan. Tappio oli Capitalsille jo seitsemäs putkeen, mikä sai kapteenin mietteliääksi.

– Teemme aivan liikaa virheitä – jokainen pelaaja. Tiedämme, että pelitapamme toimii jos pelaamme oikealla tavalla, mutta virheet maksavat paljon, Ovetshkin sätti.

Ovetshkin valittiin San Josessa viikonloppuna järjestettävään perinteiseen tähdistötapahtumaan, mutta venäläistähti ilmoitti jo hyvissä ajoin jättävänsä tapahtuman väliin.

Viikon miniloma otteluista tulee Ovetshkinin mukaan erityiseen hyvään saumaan, kun tappioita on kertynyt viime aikoina tiuhaan.

– Tarvitsemme tämän tauon. Pääsemme nyt rentoutumaan ja viettämään hieman aikaa perheen ja ystävien kanssa. Sen jälkeen palaamme tuoreina takaisin töihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt