NHL

NHL

NHL-asiantuntija löylytti kovin sanoin Patrik Lainetta: ”Hän ei ole eturivin pelaaja”

Julkaistu:

NHL
Sportsnetin asiantuntijan mukaan Patrik Laineen on turha haaveilla jättipalkasta.
Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineen maalihanat ovat olleet tukossa murskaavan marraskuun jälkeen.

Laine on tehnyt tällä kaudella 25 maalia 46 ottelussa. Maaleista peräti 18 Laine teki marraskuun aikana. Joulukuusta lähtien hän on tehnyt neljä maalia 22 ottelussa. Laine on hakenut tehojen lisäksi peliään viime viikkoina.

Kanadalaisen Sportsnetin radiolähetyksessä otettiin torstaina tiukasti kantaa Jetsin 20-vuotiaan laitahyökkääjän tämänhetkiseen vireeseen ja asemaan joukkueessa.

Kovinta raippaa antoi Sportsnetin NHL-asiantuntija Nick Kypreos, jonka mielestä Laine on yksipuolinen pelaaja eikä hänellä ole oikeanlaista paikkaa tällä hetkellä Jetsin hyökkäyksessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se, mitä hän on tehnyt historiallisesti, on uskomatonta, mutta hän ei istu tällä hetkellä hyvin Winnipegin kokoonpanoon ylivoimaa lukuun ottamatta, Kypreos aloitti puheenvuoronsa.

– Hän ei ole Auston Matthews, hän ei ole Mitch Marner, hän ei ole Brayden Point, hän ei ole Mark Scheifele. Hän on vain kaveri, joka pelaa kakkos- ja kolmosketjussa, ja on kärkiluokan ylivoimapelaaja. En tiedä, mihin hän on matkalla. Hän ei ole eturivin pelaaja. Wheeler ja Scheifele ovat niitä pelaajia.

Viime kaudella Laine sijoittui NHL:n maalipörssissä toiseksi 44 maalillaan. Tällä hetkellä hän on 44 maalin vauhdissa.

Kaudesta 2016-17 lähtien Laine on tehnyt toiseksi eniten maaleja koko NHL:ssä. Laine on paukuttanut 201 runkosarjaottelussa 105 maalia. Edellä on vain seitsenkertainen maalikuningas Aleksandr Ovetshkin, joka on tehnyt 201 ottelussa 115 maalia.

Vakuuttavasta maalisaldosta huolimatta Kypreos ei usko, että Laine räjäyttää pankkia seuraavissa sopimusneuvotteluissa. Laineen kolmen vuoden tulokassopimus päättyy tähän kauteen.

– Hän on joukkueensa paras maalintekijä, mutta hän pelaa Bryan Littlen kanssa. Se on vaikea asetelma neuvottelupöydässä. En ole varma, voiko (Laineen pelaaja-agentti) Mike Liut mennä GM:n luo ja pyytää 10-11 miljoonaa dollaria vuodessa. Hän voi toki kysyä, ja jos Jets suostuu siihen, hienoa, mutta en näe neuvottelujen etenevän tuolla tavalla, Kypreos sanoi.

Kypreosin arvion mukaan Laine ei tule saamaan pitkää ja rahakasta sopimusta. Asiantuntija uskoo, että seuraava sopimus on ennakoitua lyhyempi.

– Näkisin noin kolmen tai neljän vuoden mittaisen sopimuksen, jonka keskipalkka olisi 7-7,5 miljoonaa dollaria.

– Winnipeg saa hänet 3-4 vuodeksi. Sen jälkeen tämä kaveri kirjoittaa vapaana agenttina seuraavan ison, 11-12 miljoonan dollarin sopimuksen New York Cityyn, South Beachiin tai jonnekin muualle. Hän hakee rahansa jostain muualta kuin Winnipegistä, Kypreos linjasi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt