Suomalaiset loistivat Torontossa – Rask jatkaa tulikuumassa vireessä: ”Hän on palannut” - NHL - Ilta-Sanomat

Suomalaiset loistivat Torontossa – Rask jatkaa tulikuumassa vireessä: ”Hän on palannut”

Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask torjuntatöissä.

Julkaistu: 13.1.2019 6:54

Tuukka Rask ja Kasperi Kapanen olivat pelipäällä yön kierroksella.

Tuukka Rask oli Boston Bruinsin viimeinen lukko, kun Bruins kaatoi Atlantin divisioonan kärkiottelussa Toronto Maple Leafsin 3–2 vieraissa.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Rask torjui tulivoimaista Leafsia vastaan 30 kertaa.

Vaikean alkukauden jälkeen Rask on noussut takaisin tasolleen. Syyskaudella Jaroslav Halak kantoi Bruinsin maalilla isoimmat minuutit, mutta viime viikkoina marssijärjestys on vaihtunut. Yhdeksästä viime ottelusta Rask on torjunut seitsemän voittoa.

Viime kauden tapaan Rask on päässyt vaisun alun jälkeen kovaan iskuun vuodenvaihteen tienoilla. Konkarivahti ei kuitenkaan heitellyt hattua sen kummemmin ilmaan, vaikka peli kulkee tällä hetkellä ja tilastot ovat kovaa luettavaa.

– Tuntuu hyvältä saada voittoja. Pitää mennä peli kerrallaan. Yritän vain antaa joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta joka ilta. Kauteen mahtuu ylä- ja alamäkiä, mutta tällä hetkellä pelaaminen tuntuu hyvältä, Rask sanoi ottelun jälkeen.

– Tämä voitto oli jälleen hyvä osoitus joukkueestamme. Laukauksia tuli aika paljon, mutta puolustimme joukkueena hyvin ja tukimme ykkössektoria. Paria toisen erän pahaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta emme antaneet vastustajalle paljon vaarallisia paikkoja.

Kierroksen suomalaiskooste:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Vierasvoitto Leafsista oli Raskille jo viides voitto putkeen. Voittoputken aikana 31-vuotiaan suomalaisvahdin tilastot ovat timanttiset: torjuntaprosentti on 95,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,99.

– Hän on palannut tasolleen. Hän pelaa hallitusti eikä mikään tunnu tällä hetkellä hetkauttavan häntä, ylisti Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.

– Emme olleet kovin hyviä tänään hänen edessään, mutta Tuukka piti meitä pelissä mukana kahden ensimmäisen erän ajan. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Kasperi Kapanen katkaisi Bruinsia vastaan kuuden ottelun pisteettömän putkensa. Leafsin kakkosketjussa Auston Matthewsin rinnalla pelannut Kapanen keräsi tehot 0+2. Kapanen valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Kapanen on pelannut pirteästi ja työteliäästi viime kierroksilla, mutta tehot ovat olleet kateissa. Edellisestä syöttöpisteestä ehti vierähtää yli kolme viikkoa. Kapanen teki ennen joulutaukoa kaksi maalia Detroitin verkkoon, mutta joulutauon jälkeen ruuti on ollut märkää.

Kapanen on edelleen nuoren NHL-uransa ennätysvauhdissa, sillä 44 ottelun jälkeen kasassa on 14+13=27 pistettä, mikä oikeuttaa suomalaisten pistepörssissä sijalle seitsemän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?