NHL

NHL

Näin Patrik Laine alkaa tehdä taas maaleja – kanadalainen kiekkoanalyytikko uskoo: ”Ratkaisu on selvä”

Julkaistu:

NHL
Arvostetun pohjoisamerikkalaisen urheilulehden The Athleticin jääkiekkoasiantuntija kertoo ratkaisun, jolla Patrik Laine voi löytää kadonneen maalijyvänsä – ja perustelee mielipiteensä.
Patrik Laineen tulisi pelata samassa ketjussa Mathieu Perreaultin ja Bryan Littlen kanssa alkaakseen taas tehdä maaleja, arvioi arvostetun pohjoisamerikkalaisen urheilulehden The Athleticin jääkiekkoasiantuntija Murat Ates.

Ates perustaa näkemyksensä pitkälle edistyneisiin tilastoihin. Niiden mukaan Laine on päässyt laukomaan edellä mainitun ketjun pelaajista suhteessa eniten verrattuna muihin ketjukoostumuksiin, joissa hän on NHL-urallaan pelannut (muun muassa Nikolaj Ehlers-Little-Laine).

Muissa ketjuissa hänen osuutensa ketjun laukauksista on vähäisempi.


Kiekkoanalyytikon Laineelle kaveriksi ehdottamista ketjukavereista Little on keskushyökkääjä ja Perreault (44 peliä, 9+9=18) luistelee laidassa, mutta pystyy pelaamaan myös keskellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Winnipegin edellisen ottelun, lauantaiaamuna Suomen aikaa Detroitia vastaan pelaaman pelin Laine (44 peliä, 24+8=32) aloitti ketjussa, johon kuuluivat Little (44 peliä, 9+16=25) ja Jack Roslovic (43 peliä 2+7=9).

Katso kooste viime yön pelistä tästä:
Jos video ei näy, katso se tästä.

20-vuotias laitahyökkääjä Laine jäi tehopisteittä ja on nyt tehnyt vain yhden maalin viimeisessä 12 pelissään. Koko kauden plus miinus -tilasto on pakkasella 12 pykälää. Vielä marraskuussa Laine johti NHL:n maalipörssiä, mutta nyt hän on valahtanut sijalle 11.
Patrik Laineen kadonneet tehot ja peliesitykset ovat nousseet tällä viikolla puheenaiheeksi jääkiekkomaailmassa. Ates käy läpi Laineen puolustuspelin heikkouksia, vaikka kirjoittaa tämän myös takakarvaavan. Kivuliain näkemys kuultiin entiseltä huippupelaajalta Jeremy Roenickilta, joka suolasi hiljattain Lainetta tylysti tv-lähetyksessä.

Roenickin mukaan itseluottamuksensa hukannut Laine luopuu kiekosta tällä hetkellä väärään aikaan ja väärissä paikoissa. Roenick moitti myös Laineen asennetta puolustuspeliin.

– Jos ei hyökkäyspeli kulje, hoida homma ainakin omassa päässä, Roenick sanoi NHL on NBC -ohjelmassa.

 

Laineesta saa maksimitehot irti pitämällä hänet maksimaalisen ajan hyökkäysalueella.

Ates muistuttaa samalla The Athleticissa, että Winnipegillä on riveissään yksi parhaista laukojista ”koko planeetalla”, eivätkä yleisön odotukset häntä kohtaan ole aina kohtuullisia. Patrik Laine on mättänyt NHL:ssä pelaamassaan 199 pelissä 104 maalia ja 62 maalisyöttöä.

– Näin ollen Laineesta saa maksimitehot irti pitämällä hänet maksimaalisen ajan hyökkäysalueella, hän kirjoittaa.

Kirjoittaja haikailee Laineen rinnalle viime kauden tutkaparia, keskushyökkääjä Paul Stastnya, joka siirtyi täksi kaudeksi Las Vegasiin.

– Laineen tulisi pelata menestyäkseen kiekkoa vankkumattomasti hallussaan pitävän ketjukaverin kanssa, Ates kirjoittaa.

– Jos ratkaisuna oleva ongelma on kiinni sataprosenttisesti siitä, että Laine pääsee pelaamaan enemmän hyökkäysalueella ja saa sitä myöten enemmän vetopaikkoja, niin ratkaisu on selvä. Käytettävissä olevista pelaajista parhaan tuloksen Jets saa Mathieu Perreaultin ja Bryan Littlen kanssa, hän toteaa.

Ota kantaa

Uskotko Patrik Laineen vielä löytävän maalijyvänsä?

Kyllä 76% En 24%
Ääniä yhteensä 5516

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt