NHL

NHL

Kommentti: Patrik Laine pelailee tällä hetkellä miten sattuu – nyt on ryhtiliikkeen paikka

Julkaistu:

Kommentti
Kuivien putkien aikana pitäisi pystyä olemaan jollain tapaa edes auttavasti hyödyllinen omalle joukkueelleen, kirjoittaa IS:n NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Patrik Laineen nuori NHL-ura on sujunut putkissa. Välillä verkko heiluu jatkuvalla syötöllä, välillä ruuti on märkää.

Uran kolmas kausi ei ole poikkeus.

Laine roihahti liekkeihin Helsingissä pelatuissa otteluissa. Posketon maalitahti jatkui marraskuun loppuun asti. Maagisen marraskuun jälkeen Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän maalihanat ovat olleet tukossa.

Laine teki joulukuussa 15 ottelussa vain kolme maalia. On vain ajan kysymys, milloin tahti muuttuu ja punalamppu alkaa taas hehkua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laineen maalittomista putkista on turha tehdä sen suurempaa numeroa. Hän on näyttänyt kerta toisensa jälkeen, että komposiitti takoo kovaa jälkeä.

Toistaiseksi 197 runkosarjaottelussa Laine on tehnyt 104 maalia. Kaudesta 2016–17 lähtien vain Aleksandr Ovetshkinilla (112) on enemmän maaleja.

Olennaisempaa on katsoa Laineen tämän hetken suoritustasoa, joka on ollut enemmän tai vähemmän heikkoa viime viikkoina. Laine pelailee tällä hetkellä miten sattuu.

 

On vain ajan kysymys, milloin tahti muuttuu ja punalamppu alkaa taas hehkua.

Ei ole realistista odottaa maaleja jatkuvalla syötöllä, mutta pelaaminen ei voi olla omaa joukkuetta vahingoittavaa, kuten se Laineen tapauksessa on ollut joinain iltoina.

Laine ei voita koskaan uransa aikana parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkintoa, mutta häneltä on lupa odottaa huomattavasti laadukkaampaa pelaamista kahteen suuntaan kuin viime kierroksilla on nähty.

Laine on pelannut flegmaattisesti kiekolla ja sortunut löperöihin menetyksiin, jotka vahingoittavat joukkuetta.

Laine saa paljon anteeksi, koska hän on maalintekijänä poikkeuksellinen lahjakkuus. Tämä on poikkeusyksilöiden ansaitsema etuoikeus. Kuivien putkien aikana pitäisi pystyä kuitenkin olemaan jollain tapaa edes auttavasti hyödyllinen omalle joukkueelleen.

Jos maaliverkko ei heilu, vähimmäisvaatimuksena on, ettei pelaaja ainakaan sorru helppoihin virheisiin, kuten Laine on tehnyt viime kierroksilla. Nyt on ryhtiliikkeen paikka.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt