NHL

NHL

Kommentti: Patrik Laine pelailee tällä hetkellä miten sattuu – nyt on ryhtiliikkeen paikka

Julkaistu:

Kommentti
Kuivien putkien aikana pitäisi pystyä olemaan jollain tapaa edes auttavasti hyödyllinen omalle joukkueelleen, kirjoittaa IS:n NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Patrik Laineen nuori NHL-ura on sujunut putkissa. Välillä verkko heiluu jatkuvalla syötöllä, välillä ruuti on märkää.

Uran kolmas kausi ei ole poikkeus.

Laine roihahti liekkeihin Helsingissä pelatuissa otteluissa. Posketon maalitahti jatkui marraskuun loppuun asti. Maagisen marraskuun jälkeen Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän maalihanat ovat olleet tukossa.

Laine teki joulukuussa 15 ottelussa vain kolme maalia. On vain ajan kysymys, milloin tahti muuttuu ja punalamppu alkaa taas hehkua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laineen maalittomista putkista on turha tehdä sen suurempaa numeroa. Hän on näyttänyt kerta toisensa jälkeen, että komposiitti takoo kovaa jälkeä.

Toistaiseksi 197 runkosarjaottelussa Laine on tehnyt 104 maalia. Kaudesta 2016–17 lähtien vain Aleksandr Ovetshkinilla (112) on enemmän maaleja.

Olennaisempaa on katsoa Laineen tämän hetken suoritustasoa, joka on ollut enemmän tai vähemmän heikkoa viime viikkoina. Laine pelailee tällä hetkellä miten sattuu.

 

On vain ajan kysymys, milloin tahti muuttuu ja punalamppu alkaa taas hehkua.

Ei ole realistista odottaa maaleja jatkuvalla syötöllä, mutta pelaaminen ei voi olla omaa joukkuetta vahingoittavaa, kuten se Laineen tapauksessa on ollut joinain iltoina.

Laine ei voita koskaan uransa aikana parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkintoa, mutta häneltä on lupa odottaa huomattavasti laadukkaampaa pelaamista kahteen suuntaan kuin viime kierroksilla on nähty.

Laine on pelannut flegmaattisesti kiekolla ja sortunut löperöihin menetyksiin, jotka vahingoittavat joukkuetta.

Laine saa paljon anteeksi, koska hän on maalintekijänä poikkeuksellinen lahjakkuus. Tämä on poikkeusyksilöiden ansaitsema etuoikeus. Kuivien putkien aikana pitäisi pystyä kuitenkin olemaan jollain tapaa edes auttavasti hyödyllinen omalle joukkueelleen.

Jos maaliverkko ei heilu, vähimmäisvaatimuksena on, ettei pelaaja ainakaan sorru helppoihin virheisiin, kuten Laine on tehnyt viime kierroksilla. Nyt on ryhtiliikkeen paikka.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
   Kotimaa
  3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  9. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  10. 2 tuntia sitten
  11. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  14. Näytä lisää