NHL

Raskin sähläys maalin takana kostautui – Aho ja Teräväinen rankaisivat armotta: ”Valtava virhe minulta”

Julkaistu:

NHL
Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen iskivät tehot 2+2 yön NHL-kierroksella.
Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen oli täysin pitelemättömässä vireessä jääkiekon NHL:ssä jouluaaton aattona. Sekä Aho että Teräväinen iskivät tehot 2+2, kun Carolina kaatoi Bostonin kotikaukalossaan 5–3.

Kumpikin suomalaispelaaja onnistui myös maalinteossa alivoimalla.

– Tämä oli aika erityinen ilta. Joulun kunniaksi halusimme antaa kaikkemme ja tehdä niin kovasti töitä kuin vain voimme. Luojan kiitos se toimi tällä kertaa, Teräväinen sanoi NHL.comin mukaan.

Suomalaishyökkääjien ilotulituksen ottavana osapuolena oli Bostonin maalilla Tuukka Rask. Hän torjui 32 laukausta, mutta antautui viidesti.

Ahon itseluottamus kunnossa

Boston meni ottelussa nopeasti 2–0-johtoon, mutta Teräväinen kavensi avauserässä, kun hänen syöttöyrityksensä kimposi maaliin Bruins-puolustaja Charlie McAvoyn hanskasta.

Toisessa erässä Aho nosti Carolinan johtoon kahdella maalillaan. Ensimmäinen syntyi Hurricanesin pelatessa alivoimaa. Teräväinen riisti kiekon Bostonin puolustuspäässä ja syötti Aholle, joka laukoi ohi Raskin.

Muutama minuutti edellisestä Aho karvasi kiekon Carolinalle, Teräväinen pääsi vastahyökkäykseen ja syötti Aholle, joka laukoi suoraan syötöstä 3–2-osuman.

Carolinan neljäs, Justin Faulkin tekemä maali oli ainoa, jossa mukana ei ollut suomalaisia.

Viides maali syntyi kuitenkin kolmannessa erässä jälleen alivoimalla. Rask piti kiekkoa maalin takana Bostonin pelatessa alivoimaa ja sähläsi sen Aholle. Ahon yrityksen Rask vielä torjui, mutta Teräväinen laukoi paluukiekon maaliin ja vei Carolinan takaisin kahden maalin johtoon.
  • Katso kooste Ahon ja Teräväisen tehoilusta alla olevalta videolta
Jos video ei näy voit katsoa sen täältä.

Rask manasi mokaansa.

– Valtava virhe minulta, siihen ottelu ratkesi. Näyttää siltä, että se oli ennenaikainen joululahja suomalaisille maanmiehilleni, Rask totesi.

Aholla on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 14+24 ja Teräväisellä 8+21.

– Kun onnistuu maalinteossa, saa lisää itseluottamusta. Niin se menee. Minulla on nyt aika hyvä tunne, mutta kyse ei ole vain minusta. Ketjukaverini (Teräväinen ja Andrei Svetshnikov) auttavat minua paljon, Aho selvitti.

Carolina pelasi ottelussa poikkeuksellisesti edeltäjäseuransa Hartford Whalersin vihreissä pelipaidoissa. Joukkue siirtyi vuonna 1997 Hartfordista Connecticutista Raleighiin Pohjois-Carolinaan.

Voitto nosti Carolinan itälohkossa 11:nneksi.

Kapasella kahden maalin ilta

Suomalaisista loistoilta oli myös Kasperi Kapasella, joka iski kaksi maalia Toronton voittaessa Detroitin 5–4 jatkoajalla. Kapanen teki sekä ottelun ensimmäisen maalin että voitto-osuman jatkoajalla.

Avausmaalin suomalainen teki vain 27 sekunnin pelin jälkeen laukomalla sisään Auston Matthewsin laukauksen paluukiekon.

Detroit kuitenkin rynni ohi 3–1-johtoon ja johti kolmannessakin erässä 4–3. John Tavares kuitenkin iski pelin tasoihin vain kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kaksi minuuttia kun Kapanen teki ratkaisun rystyltä.

– Tämä joukkue ei koskaan luovuta. Voimme mennä kolmanteen erään tappiolla ja aina on mahdollisuus että tulemme takaisin peliin ja voitamme. Se on hyvä nähdä, Kapanen sanoi.

– On ollut hyvä päästä pelaamaan vähän enemmän kuin viime kaudella. Asiat vain natsaavat tällä hetkellä.

Kapanen kasvatti kauden maalisaldonsa 14:ään ja Toronto vahvisti asemaansa itälohkon kakkosena.
  • Katso kierroksen suomalaiskooste alla olevalta videolta
Jos video ei näy voit katsoa sen täältä.

Leo Komarov puolestaan teki tyhjiin kauden neljännen maalinsa New York Islandersin voittaessa Dallasin vieraissa 3–1.

Tehoille pääsi myös Aleksander Barkov. Floridan kapteeni syötti Frank Vatranon tyhjiin iskemän 6–3-maalin Panthersin voittaessa Chicagon 6–3 vieraissa. Florida on voittanut neljä viidestä viime ottelustaan.

Aatonaaton otteluista on ehtinyt päättyä myös New Jerseyn ja Columbuksen kamppailu, jonka Columbus voitti 3–0. Sergei Bobrovski torjui 39 kertaa ja piti nollan Columbuksen ottaessa neljännen perättäisen voiton.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt