Barkov kerää ylistystä, Florida rämpii pohjalla – ”Ehkä oli liian kovat odotukset” - NHL - Ilta-Sanomat

Barkov kerää ylistystä, Florida rämpii pohjalla – ”Ehkä oli liian kovat odotukset”

Aleksander Barkovia kehutaan viljalti.

Julkaistu: 21.12.2018 8:03

Aleksander Barkov kantaa hurjaa kuormaa divisioonan jumbojoukkueessa.

NHL:stä ei löydy tällä hetkellä hyökkääjää, joka kantaisi isompaa kuormaa kuin Aleksander Barkov.

Florida Panthersin 23-vuotias kapteeni pelaa ottelusta toiseen paljon ja johtaa joukkuetta eturivistä. Barkovin peliminuutit liikkuvat järjestään 21-28 minuutin välillä. Hänen keskimääräinen peliaikansa 23.02 minuuttia, on NHL:n hyökkääjistä kovin.

Panthersin päävalmentaja Bob Boughner myönsi ennen torstain vierasottelua Toronto Maple Leafsia vastaan, että Barkovin pelimäärä on ajoittain turhan raju.

– Yli 25 minuutin peliaika ei tietenkään ole ihanteellinen hyökkääjälle, mutta välillä ottelut ovat tiukkoja. Olemme maalin perässä tai johdamme maalilla tai joudumme tappamaan jäähyjä, joten ”Barkyn” minuutit nousevat väkisinkin, Boughner perusteli.

Monena iltana Boughnerille ei jää muita vaihtoehtoja kuin lyödä Barkovia askiin tiuhaan tahtiin, koska hän on joukkueensa arvokkain pelaaja.

Barkov on ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen kokonaisvaltainen pelaaja, joka hoitaa puolustusvelvoitteet säntillisesti. Suuren puolustusvastuun lisäksi Barkov tekee hyökkäyssuuntaan tulosta piste per peli -tahdilla tulosta. Hänelle on kirjattu 15+18=33 tehopistettä.

– Barkov on erittäin viisas pelaaja. On uskomatonta, miten tuon ikäinen pelaaja on jo noin kypsä. Toivon, että hän voisi pelata 30 minuutin sijaan 60 minuuttia illassa, Panthersin ykkösvahti Roberto Luongo hehkutti.

Leafsin päävalmentaja Mike Babcock teki ennen torstain ottelua taas kerran selväksi, kuka on Panthersin vaarallisin ja dominoivin pelaaja, jonka Leafsin pelaajien on pidettävä kurissa.

Mestarivalmentaja Mike Babcock kehui Aleksander Barkovia.

Babcock hehkutti Barkovia jo joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen kutsumalla suomalaissentteriä ottelun ylivoimaisesti parhaaksi pelaajaksi, kun Barkov alisti Leafsia hattutempullaan. Kokenut mestarivalmentaja jatkoi samaa mantraa torstaina.

– Barkov oli tähti edellisessä ottelussa. Hän voitti aloituksia ja oli dominoiva niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan, Babcock varoitteli joukkuettaan.

Viesti meni perille. Leafs teki vahvaa työtä torstain kotivoitossa. Barkovin johtama ykkösketju pysyi pimennossa läpi ottelun.

Kun tässä onnistuu, Panthersin kaataminen helpottuu huomattavasti. Vaisusti pelanneen Barkovin ketjun taustalta ei tullut vetoapua, mikä näkyi tylysti loppunumeroissa. Leafs kylvetti pantterilaumaa maalein 6–1.

Panthersin ainoan maalin teki suomalaistulokas Henrik Borgström, joka laukoi kavennusmaalin päätöserän puolivälissä. Maali oli 21-vuotiaalle Borgströmille kauden ensimmäinen ja NHL-uran toinen.

Joulukuun puolivälissä AHL:stä ylös nostettu Borgström on kerännyt tällä kaudella kolmessa NHL-ottelussa tehot 1+1.

Henrik Borgström onnistui maalinteossa.

Kokonaisuutena Panthersin esitys jäi vajaaksi. Onnistujat olivat vähissä.

32 ottelun jälkeen Panthers on Atlantin divisioonan viimeisenä, joten savotta on armoton jo tässä vaiheessa kautta pudotuspelejä ajatellen.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Panthers kompuroi myös viime syyskaudella sen verran pahasti, ettei edes loistava kevätkausi riittänyt pudotuspelipaikkaan. Nyt joukkue on ajautumassa samaan miinaan.

– Ehkä oli liian kovat odotukset ja kaikki luulivat, että voitot tulevat ilmaiseksi. Kaikki halusivat olla tällä kaudella parempia ja saada viime kautta paremman alun, mutta kun hävisimme alkuun paljon pelejä, ehkä joukkue lamaantui turhaan, Barkov sanoi Ilta-Sanomille Leafs-selkäsaunan jälkeen.

– Mikään ei periaatteessa ole muuttunut viime keväästä, jolloin voitimme pelejä. Kopissa on samat äijät ja systeemi on sama, mutta emme ole jostain syystä pystyneet parempaan. Se harmittaa.

Runkosarja on 82 ottelun mittainen, mutta piste-eron kurominen umpeen NHL:ssä on työn ja tuskan takana, koska tasoerot ovat pienet ja voitosta jaetaan kaksi pistettä.

– Tässä tilanteessa meidän pitäisi alkaa nyt voittaa vähintään kaksi kolmesta, ellei jopa kolme neljästä ottelusta, jotta eroa voi kuroa umpeen, Barkov vaati.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?