NHL

NHL

Artturi Lehkosen taistelumaali muuttui yllättäen jäähyksi – valmentaja hehkutti suomalaisen reaktiota käsittämättömään tuomioon

Julkaistu:

NHL
Artturi Lehkoselta viety maali puhutti kiivaasti NHL-piirejä.

Montreal Canadiens–Ottawa Senators 5–2

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjän Artturi Lehkosen, 23, asennetta on kiitelty laajasti NHL-piireissä.

Lehkonen väläytti työmoraaliaan jälleen lauantaina ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan, mutta se ei tuonut nuorelle pelaajalle kaivattua lopputulosta.

Lehkonen oli nousemassa kolmannen erän loppupuolella 2–2-tilanteessa laidaltaan kohti maalia, mutta Ottawan puolustaja Thomas Chabot esti mailallaan hyökkääjän etenemisen hyvälle laukaisupaikalle.

Lehkonen kaatui tilanteessa mahalleen, mutta sai toimitettua kiekon kohti maalia, josta se kimposi Senatorsin Bobby Ryanin luistimesta verkon perukoille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bell Centreen saapunut yleisö ja Canadiensin pelaajat ehtivät juhlia johto-osumaa, mutta sitten tapahtui jotain yllättävää.

Neuvonpitoon juhlahumussa kokoontunut tuomaristo päätti hylätä Canadiensin maalin ja lähettää Lehkosen jäähyaitioon. Suomalainen sai kahden minuutin rangaistuksen sukeltamisesta. Myös Chabot sai tilanteessa jäähyn koukkaamisesta.
  • Katso Lehkosen hylätty maali ja reaktiot alla olevalta videolta.


Ratkaisu tuli Canadiensin leirille täytenä yllätyksenä. Kotiyleisö reagoi epäoikeudenmukaisena pidettyyn tuomioon rajulla vihellyskonsertilla.

Yhtä lailla yllättyneitä olivat kiekkoasiantuntijat. Useampi pohjoisamerikkalaismedia kutsui tuomarin ratkaisua ryöstöksi.

Tv-kuvista näkyi, kuinka ottelun kulkua aitiostaan seurannut Canadiensin GM Marc Bergevin oli erikoisesta käänteestä raivoissaan. Myös joukkueen päävalmentaja Claude Julien kävi kuumana.

Tuomariston päätös ei noussut ratkaisevaan rooliin, sillä Canadiens vei kohtaamisesta lopulta 5–2-voiton. Lehkonen sanoi ottelun jälkeen maalin muuttumisen jäähyksi ottaneen koville.

– Olin siitä aika vihainen. Peli oli sillä hetkellä 2–2... Se oli siihen paikkaan aika kova tuomio, hyökkääjä kommentoi Sportsnetin mukaan.

Lehkonen on esiintynyt tällä kaudella edukseen ja saattaa olla matkalla kohti parasta kauttaan taalaliigassa. Päävalmentaja Julien ei säästellyt kehuja ruotiessaan suomalaisen suoritusta ja ennen kaikkea asennetta kohutussa tilanteessa.

– Näin hänen (Lehkosen) puhuvan tuomarille, enkä voinut uskoa, että tuomarin mukaan se oli sukellus. Lehkosen reaktio kertoi kuitenkin minulle paljon. Sen sijaan, että hän olisi antanut turhautumisen viedä häntä väärään suuntaan, hän jalosti sen voimavaraksi.

– Se oli hyvä asia hänelle ja muulle joukkueelle. He näkivät, että yleisö tuki meitä, joten löysimme keinon tehdä lisää maaleja.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt