NHL:n supertähdeksi nousseelle Mikko Rantaselle luvassa huima palkankorotus – nykyliksa vähintään 10-kertaistuu! - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n supertähdeksi nousseelle Mikko Rantaselle luvassa huima palkankorotus – nykyliksa vähintään 10-kertaistuu!

Mikko Rantasesta on tulossa yksi NHL:n parhaiten palkatuista pelaajista.

Julkaistu: 13.12.2018 11:00

The Hockey News -lehti arvioi, että Mikko Rantasen seuraava NHL-sopimus tulee olemaan erittäin muhkea.

Colorado Avalanchen suomalaislaituri Mikko Rantanen pelaa parhaillaan huimaa NHL-kautta. 22-vuotias Rantanen on 31 ottelussa tehnyt 13+39=52 tehopistettä.

Rantanen oli koko liigan ensimmäinen pelaaja, joka rikkoi tällä kaudella 50 pisteen rajan. Hän johtaa pistepörssiä viiden pinnan erolla joukkuetoveriinsa Nathan MacKinnoniin.

Hurja tahti näkyy pian myös hurjina lukuina Rantasen pankkitilillä. TPS:n kasvatti pelaa parhaillaan kolmivuotisen tulokassopimuksensa viimeistä kautta. Rantasen peruspalkka tällä kaudella on 832 500 dollaria, eli nykykurssilla 730 000 euroa.

Tämän kauden jälkeen Rantasta odottaa erittäin muhkea jatkosopimus, ja jokainen tehopiste parantaa hänen leirinsä neuvotteluasemia. Niitä on tullut jo nyt niin paljon, että Coloradon GM Joe Sakic joutuu kaivamaan kuvettaan todella.

The Hockey News analysoi, että Rantasen pitäisi saada vähintään yhtä hyvä sopimus kuin Leon Draisaitlin, joka solmi kesällä 2017 kahdeksanvuotisen diilin Edmontonin kanssa. Saksalaislaituri Draisaitlin vuosipalkka on 8,5 miljoonaa dollaria, eli 7,5 miljoonaa euroa.

Myös jatkosopimuksesta pian neuvottelevan Patrik Laineen pitäisi saada Winnipegiltä vähintään yhtä hyvä sopimus kuin Draisaitl sai Edmontonilta.

Pistepörssin voittoon?

Jos Rantanen jatkaa nykyistä pistetahtiaan, hän on erittäin lähellä NHL:n pistepörssin voittoa tällä kaudella. Ainoastaan Connor McDavid on päässyt tekemään tulokassopimuksensa jälkeistä diiliä pistepörssin voittajana.

McDavid teki viime vuonna kahdeksanvuotisen sopimuksen Edmontonin kanssa, jonka kokonaissumma on 100 miljoonaa dollaria (88 miljoonaa euroa). McDavidin perusvuosipalkka on 12,5 miljoonaa dollaria (11 miljoonaa euroa).

The Hockey News ei usko, että Rantanen yltää aivan McDavidin tasolle, mutta yli 10 miljoonan dollarin vuosipalkka on mahdollisuuksien rajoissa.

Vertailun vuoksi, tämän hetken kovapalkkaisimmat suomalaiset NHL-pelaajat ovat maalivahdit Pekka Rinne (Nashville) ja Tuukka Rask (Boston), jotka tienaavat kumpikin seitsemän miljoonaa dollaria (6,1 miljoonaa euroa) kaudesta 2018–2019.

Voit lukea lisää Mikko Rantasen hurjasta vireestä alta löytyvästä jutusta:

Katso alta löytyvältä videolta, kuinka Rantanen teki tehot 1+3 Edmontonia vastaan ja ohitti 50 pisteen rajapyykin. Jos video ei näy selaimellasi, klikkaa tätä linkkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?