NHL

NHL

Patrik Laineen herkullisimmat kommentit ovat kuumaa tavaraa Kanadassa: ”Mitä hemmettiä hän oikein taas sanoi?”

Julkaistu:

NHL
Patrik Laine, 20, uskaltaa erottua joukosta muutenkin kuin maaleillaan.
Perinteisen kaavan mukaisesti paikallismedia pääsee NHL:ssä tenttaamaan tähtipelaajia aina ensimmäisenä. Kun virallinen scrum on ohi, eurooppalaispelaajat vaihtavat kommentointikielen äidinkielelleen.

Winnipegissä tämä tarkoittaa sitä, että Jetsin tähtihyökkääjä Patrik Laine pääsee tässä vaiheessa yleensä kunnolla irti.

Laine antaa kommentteja erinomaisella englannilla, mutta nuoren laitahyökkääjän herkullisimmat sitaatit ja virkistävän kukkopoikamainen persoona tulevat parhaiten esille suomeksi.

Paikallismedialla on jokaisen suomenkielisen haastattelun jälkeen aina sama kysymys:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mitä hemmettiä Laine oikein taas sanoi?

Kesken viime kevään pudotuspelien TSN:n toimittajat ilmoittivat puolivakavissaan, että Laineen suomenkielisistä kommenteista pitäisi koostaa vakituinen päivittäinen käännösversio englanniksi TSN:n lähetyksiin.

Laine, 20, tunnetaan Pohjois-Amerikan kiekkopiireissä tulisen laukauksen lisäksi kuivasta huumoristaan ja itsevarmoista kommenteistaan.

NHL:ssä on totuttu näkemään vuosien saatossa nöyriä ja hiljaisia suomalaispelaajia, jotka eivät normaalisti vie haastattelunauhurista paljon tilaa.

Laine ei ole tyypillinen NHL-tähti. Nuoresta suomalaishyökkääjästä on tullut nuoren NHL-uransa aikana nopeasti yksi median lemmikeistä, koska hän uskaltaa olla erilainen.


– Kaikki ovat erilaisia persoonia. Meikäläinen on nyt tällainen tyyppi. Pitää vain olla oma itsensä, Laine sanoo.

Laine on erottunut joukosta pienestä pitäen. Hän on aina halunnut tähdeksi: pelaajaksi, joka erottuu harmaasta massasta.

Huhtikuussa 1998 syntynyt Tapparan kasvatti ei omasta mielestään istunut missään vaiheessa perinteiseen pelaajamuottiin. Laine on luottanut omiin taitoihinsa ja vahvuuksiinsa nassikasta lähtien.

– Aiemmin oli se perinteinen suomalainen muotti, mihin pelaajia haluttiin väkisin panna. Kaikkien piti olla aika samanlaisia pelaajia.

– Silti itse tein vain niitä asioita, joissa olin hyvä. En oikeastaan kuunnellut kaikkia ohjeita tai tehnyt juttuja, joita olisi pitänyt tehdä, Laine kertoo.

Erilaisuus vaatii kovapäisyyttä. Konflikteiltakaan ei nuorempana vältytty.

Välillä on räiskynyt kuten Ivan Hlinkan muistoturnauksessa syksyllä 2014. Laine lähetettiin kotiin kesken turnauksen, kun hän osoitti tyytymättömyyttään päävalmentajan peluutuksesta ja vahvisti sanomaansa keskisormella.

– Kaikennäköisiä tilanteita on tapahtunut vuosien varrella. Vaikka on sanottu joskus ”ei”, olen aina luottanut itseeni ja vahvuuksiini.

– Se on vaatinut kovaa päätä, mutta viime kädessä ajattelen omaa uraani ja mitä siitä voisi tulla. Tähän mennessä se on toiminut ihan ok, Laine sanoo.

Laine on mielissään siitä, että viime vuosina Suomi-kiekossa on alettu vaalia ja arvostaa entistä enemmän erilaisia pelaajia. Räväköille pelaajatyypeille on nykyisin enemmän tilaa kuin joskus aiemmin.

– Mielestäni pidemmän päälle on parempi, että pelaajia kannustetaan olemaan erilaisia ja pelaajat saavat tehdä niitä juttuja, joissa he ovat hyviä. Erilaisuus on avainjuttu, ja ainakin mulle se on ollut iso osa urapolkua, Laine korostaa.

Vaikka mittariin tulee ensi huhtikuussa vasta 21 vuotta, Laine kuuluu medianäkyvyydeltään NHL:n puhutuimpiin ja seuratuimpiin pelaajiin.

Tasaisin väliajoin Laineen räväkät kommentit ja maalirikkaat highlight-pätkät pyörivät Kanadan suurimpien urheilulähetysten ohjelmistossa.

Kauden alussa Laineen kommentit Vancouver Canucksin pelikonsolikiellosta vierasreissuilla nousivat otsikoihin. Laineen mielestä se oli ”kauhea idea” ja pelkkä tekosyy Canucksin heikolle viime kaudelle.

Kommentit tulkittiin etenkin Vancouverin suunnalla pöyhkeän ylimielisiksi, koska ne tulivat nuoren pelaajan suusta. Tähän ei ole totuttu konservatiivisessa NHL:ssä.

– Totta kai pitää aina vähän miettiä, mitä sanoo, mutta mielestäni en ole ikinä sanonut mitään erityisen pahasti. Ehkä voisi joskus miettiä enemmän sanomisia, mutta kunhan sanon, mitä ajattelen, Laine kuittaa.

– Ei näitä hommia kannata liian tosissaan ottaa. Tykkään heittää juttua ja naurattaa porukkaa. Kun tehdään töitä, silloin ollaan tosissaan, mutta siinä sivussa saa myös pitää hauskaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt