NHL

NHL

Rasmus Ristolaisen unelmamaali pyörii tiuhaan tv-koosteissa Pohjois-Amerikassa – ”Ei tule hienompaa mieleen”

Julkaistu:

NHL
Rasmus Ristolainen pelaa ensimmäistä kertaa NHL-urallaan voittavassa joukkueessa.
Jääkiekkoilija Rasmus Ristolainen on tottunut häviämään viime vuosina. Se on kuulunut työnkuvaan Buffalo Sabresissa, joka on kyntänyt pitkään NHL:n pohjamudissa.

Ristolainen on saanut syksystä 2016 lähtien työstään kelpo korvauksen. 24-vuotias turkulainen on Sabresin puolustuksen parhaiten palkattu pelaaja 5,4 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (neljä miljoonaa euroa) vuosipalkalla.

Muhkea palkka ei ole kuitenkaan pahemmin lämmittänyt äärimmäisen kilpailuhenkistä pelaajaa, kun vitsiksi muuttunut joukkue on ottanut turpaan illasta toiseen.

Vuosi sitten tähän aikaan Ristolainen oli jo melkein valmis lyömään hanskat tiskiin, kun Sabres lupaavista odotuksista ja muutoksista huolimatta rämpi sarjan kellarikerroksessa. Pata oli jumissa ja lätkä ei maistunut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuodessa on tapahtunut täyskäännös. Sabres on noussut kauden suurimmaksi yllättäjäksi.

Se voitti marraskuussa peräti 10 ottelua putkeen. Voittoputki on kääntynyt nyt neljän ottelun tappiokierteeksi, mutta Sabres keikkuu siitä huolimatta kolmantena itäisessä konferenssissa.

– Olen nauttinut pelaamista ihan eri tavalla tällä kaudella. On helpompaa pelata, kun tulee voittoja, Ristolainen sanoi IS:lle alkuviikolla.

Sabres on iso juttu Buffalossa. Talvet vaatimattoman näköisessä entisessä teräskaupungissa ovat karuja ja kylmiä. Sabres kuuluu kaupungin vetonauloihin.


Viime vuosina Sabres ei ole tarjonnut paljon aihetta iloon. Siitä huolimatta paikalliset seuraavat NHL:ää tiiviisti. Tästä esimerkkinä ovat katsojaluvut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun keväisin julkistetaan NHL:n pudotuspelien katsojalukuja eri alueilta, Buffalo löytyy vuodesta toiseen kärkiviisikosta, vaikka Sabres ei ole edes mukana pudotuspeleissä.

Nyt paikalliset ovat saaneet viimein nähdä voittavaa lätkää oman pitäjän kiekkoklubilta.

– Totta kai olen iloinen joukkueen puolesta, mutta ennen kaikkea fanien puolesta. Fanit ovat tukeneet meitä kaikki nämä vuodet, kun olen ollut täällä. Meillä on ollut vaikeat kuusi vuotta. Hienoa nähdä, että fanit saavat viimein nauttia ja olla iloisia joukkueen puolesta, Ristolainen sanoi.

Menestys on näkynyt lehtereillä.

– En muista milloin olisi ollut tuollaista. Viime peleissä häkki on ollut täynnä.

Ristolainen on keskeisessä roolissa alkukauden yllättävää menestystä. Raamikas yleispuolustaja pelaa joukkueensa isoimmat minuutit, kuten hän on tehnyt viime vuodet.

– Ihan ok alkukausi on ollut henkilökohtaisesti. Ei ole tullut tehtyä mitään supertemppuja.

Paitsi se yksi maali.

Ristolaisen kauden kolmas maali marraskuun lopulla San Jose Sharksia vastaan oli yksi kauden näyttävimmistä. Maalia on näytetty urheilulähetysten highlight-koosteissa tiiviisti.

Ristolainen murtautui hyökkäysalueelle ja vei Sharksin tähtipuolustaja Brent Burnsin kahville näppärällä harhautuksella. Kylmähermoinen viimeistely kruunasi upean soolon. Maali kertoi paljon suomalaispakin itseluottamuksesta.

– Ei tule hienompaa maalia mieleen omalta pääsarjatasouralta.
NHL:n peliaikatilastosta Ristolainen löytyy tuttuun tyyliin kympin joukosta. Peliaikaa tulee keskimäärin 25.27 minuuttia illassa.

– Peliminuutit ovat nyt helpommat kuin aiemmin, koska nyt päästään hyökkäämään enemmän. Koko ajan puolustusalueella kyntämistä ei ole tullut tällä kaudella, kuten aiemmin, Ristolainen kertoi.

Sabresin luottopuolustajan pistetahti on myös kiristynyt lupaavasti joulua kohti. Seitsemässä viime ottelussa hän on tehnyt tehot 1+4. Kauden saldo on 3+12=15.

Kolmen viime kauden aikana Ristolainen on rikkonut 40 pisteen rajan. Tämä kausi on alkanut samassa, tasaisen tappavassa tahdissa.

– Pisteet tulevat siinä sivussa. Hienointa on nyt se, että joukkue voittaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt