Nylander vilttiin paluuottelussa, Kasperi Kapanen nousi valokeilaan – ”Hoidan vain roolini ja samaa odotan muiltakin” - NHL - Ilta-Sanomat

Nylander vilttiin paluuottelussa, Kasperi Kapanen nousi valokeilaan – ”Hoidan vain roolini ja samaa odotan muiltakin”

Kasperi Kapanen lapioi takatolpalta Toronton 1–0-johtomaalin Detroitin verkkoon.

Julkaistu: 7.12.2018 5:43

Kasperi Kapanen jätti William Nylanderin varjoonsa.

Tätä hetkeä Torontossa oli odotettu. Pelikello ehti raksuttaa reilun minuutin verran, kun William Nylander hyppäsi askiin aplodien saattelemana ja veti ensipiirtonsa jäähän NHL:ssä tällä kaudella.

Toronto Maple Leafsin kannattajien lämmin vastaanotto kotiottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan kertoi paljon, miten kuumeisesti 22-vuotiasta ruotsalaishyökkääjää oli Torontossa odotettu.

Nylander pääsi viime viikon lauantaina vain viitisen minuuttia ennen takarajaa jatkosopimukseen Leafsin kanssa. Toisen polven NHL-kiekkoilija solmi kuuden vuoden ja 45 miljoonan Yhdysvaltain dollarin sopimuksen.

Nylanderin paluuottelun alkuminuutteja ei olisi voinut käsikirjoittaa paljon paremmin kotijoukkueen näkökulmasta, sillä vajaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen Nylanderin parhaisiin kavereihin kuuluva Kasperi Kapanen huudatti Leafsin kannattajia kauden 11. maalillaan.

Lopulta Red Wingsin 5–4-jatkoaikavoittoon päättynyt ottelu kertoi tosin karusti, millainen ero pelituntumassa on seitsemän kuukautta sitten edellisen kerran pelanneen pelaajan ja reilut kaksi kuukautta tiivistä NHL:n ottelukalenteria pelanneiden pelaajien välillä.

Kierroksen suomalaiskooste:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Leafsin parhaimmistoa ollut Kapanen viiletti raikkaasti ja oli näkyvästi esillä, kun taas vilttiin kolmannessa erässä joutunut Nylander haki peliään ja oikeita ajoituksia.

– On vaikeaa tulla kesken kaiken mukaan, kun välistä on jäänyt 28 ottelua. Siinä kestää aikansa.

Yllättävän hyvältä hänen pelaamisensa kuitenkin näytti, Kapanen kuvaili Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

Nylander pelasi päätöserässä vain kaksi minuuttia ja seitsemän sekuntia. Peliaikaa ei tippunut enää erän viimeisen 11 minuutin aikana.

– ”Willy” näytti ihan hyvältä. En ole huolissani. Yritin saada häntä käyntiin ja olisin halunnut peluuttaa häntä enemmän, mutta ei ole helppoa tulla noin pitkän tauon jälkeen takaisin, päävalmentaja Mike Babcock sanoi.

Kapaselle kehuja

Nylanderin paluu pudotti tehokasta jälkeä tehneen Kapasen ketjuhierarkiassa pykälän alaspäin. Kapanen aloitti ottelun Leafsin kolmosketjussa Nazem Kadrin ja Andreas Johnssonin kanssa.

Aiemmin Kapanen viiletti Auston Matthewsin oikealla laidalla, mutta nyt tämä tontti annettiin Nylanderille, joka on muodostanut Matthewsin kanssa toimivan tutkaparin jo parin vuoden ajan.

Avausottelu näytti kuitenkin, että Nylanderin kone on ruosteessa. Mies on kunnossa, mutta pelituntuma on vielä selvästi kateissa.

Kolmanteen erään Babcock nosti Kapasen ja Johnssonin Matthewsin laitureiksi, ja Nylander pelasi ottelun loppuun Kadrin laidalla. Ketjumuutos piristi.

Kapanen ja Matthews tekivät esityön Johnssonin 4–4-tasoitukseen kolmannessa erässä.

– Johnsson ja Kapanen olivat meidän parhaat pelaajamme tänään, kehui Babcock.

Toronto–Detroit-ottelun kooste:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Väkevistä näytöistä huolimatta Kapasen paikka Matthewsin rinnalla ei ole kirkossa kuulutettu. Paikka löytyy todennäköisemmin jatkossa kolmosketjun laidalta, mikä kertoo paljon Leafsin hyökkäyksen syvyydestä.

Harvassa joukkueessa 11 maalin pelaaja pelaa kolmosketjussa, mutta Leafsin kolme ensimmäistä ketjua ovat täynnä laatua ja ratkaisuosaamista.

– Minulle on ihan sama kenen kanssa pelaan. Pelaan samalla tavalla oli paikka mikä tahansa. Olemme pelanneet tällä kaudella paljon Matthewsin kanssa yhdessä ja löydämme mielestäni hyvin toisemme. Tänään kolmas erä oli siitä hyvä osoitus, mutta pystyn pelaamaan kaikkien neljän sentterin kanssa, Kapanen kertoi.

– Koetan olla fyysinen, taklata kun on paikka, laukoa paljon ja luistella vahvasti joka vaihdossa. Valmentajat päättävät ketjut ja koettavat löytää oikeat kemiat. Hoidan vain roolini ja samaa odotan muiltakin, tehot 11+10=21 toistaiseksi kerännyt Kapanen sanoi.

Vertailun vuoksi Kapanen olisi tällä hetkellä joukkueen paras maalintekijä neljässä eri joukkueessa (Anaheim, Arizona, Los Angeles, Philadelphia) ja jaetulla kärkipaikalla neljässä eri joukkueessa (Carolina, Detroit, NY Islanders, Vegas).

Leafsissa Kapanen on joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä John Tavaresin (18) ja Matthewsin (15) jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?