NHL

Uusi joukkue liittyy NHL:ään – elokuvamoguli joutuu maksamaan hurjan summan

Julkaistu:

NHL
Seattlessa pelataan tulevaisuudessa NHL-kiekkoa.
NHL laajenee jälleen. Liigan 32. joukkue sijoitetaan länsirannikolle Seattlen kaupunkiin. Asiasta päätettiin tiistaina.

Komissaari Gary Bettman ilmoitti liigan laajentumisesta. Kaikki liigan johtokunnan jäsenet äänestivät Seattlen laajennusjoukkueen puolesta.

Seattlen NHL-joukkue aloittaa pelaamisen lokakuussa 2021. Luoteisessa Yhdysvalloissa sijaitseva Seattle sijoitetaan luonnollisesti NHL:n läntiseen konferenssiin ja Tyynenmeren divisioonaan. Arizona Coyotes siirtyy pelaamaan Keskiseen divisioonaan.

Halvalla NHL:n joukkueeksi ei pääse. Liigan laajennusmaksu on 650 miljoonaa dollaria.

Liiga on pitkään halunnut laajentua kaupunkiin, mutta aiemmin heikko areenatilanne esti sen. Ratkaiseva este poistui tieltä, kun Oak View Group-niminen sijoittajaryhmä sitoutui uudistamaan kaupungin vanhaa areenaa KeyArenaa 660 miljoonalla dollarilla.

Seurahankkeen merkittävimmät taustahenkilöt ovat liikemies David Bonderman sekä elokuvatuottaja Jerry Bruckheimer.

Las Vegasin laajennusjoukkue maksoi 150 miljoonaa taalaa vähemmän, tasan 500 miljoonaa.

Seattlessa ei ole koskaan pelannut NHL-seuraa, mutta kaupungissa on kerran juhlittu Stanley Cupin voittoa. PCHA-liigassa pelannut Seattle Metropolitans voitti cupin vuonna 1917.

Seattle on tunnettu juniorijääkiekostaan. Seattle Thunderbirds on pelannut Kanadan kovassa WHL-juniorisarjassa vuodesta 1985 lähtien. Sen tunnetuimpia kasvatteja ovat mm. Patrick Marleau, Glenn Anderson sekä Mathew Barzal.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt