Auston Matthews palasi ryminällä kaukaloihin – vain Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin pistetahti on kovempi - NHL - Ilta-Sanomat

Auston Matthews palasi ryminällä kaukaloihin – vain Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin pistetahti on kovempi

Auston Matthews pelasi ensimmäisen ottelunsa kuukauden tauon jälkeen.

Auston Matthews pelasi ensimmäisen ottelunsa kuukauden tauon jälkeen.

Julkaistu: 29.11.2018 6:23

Auston Matthews oli liekeissä heti paluuottelussaan.

NHL:n valovoimaisimpiin pelaajiin kuuluva Auston Matthews palasi tehokkaasti olkapäävamman jälkeen askiin, kun Toronto Maple Leafs möyhensi San Jose Sharksin 5–3 varhain torstaiaamuna.

Matthews loisti ottelun ykköstähtenä tehoilla 2+1.

Matthews istutettiin paluuottelussa Kasperi Kapasen ja Andreas Johnssonin sentteriksi. Energisesti esiintynyt Kapanen teki Matthewsin 5–2-maaliin näyttävän esityön.

Vahvaa läpimurtokautta pelaava Kapanen on tehnyt 26 ottelussa tehot 10+8=18.

Edelliset 14 ottelua huilannut Matthews tarvitsi vain reilut kolme minuuttia ottelun ensimmäiseen pisteeseensä, kun hän alusti John Tavaresin 1–0-maalin. Matthews pani itse verkot tötterölle avauserän puolivälin jälkeen.

Terveenä ollessaan Matthews on tehnyt hurjaa jälkeä tällä kaudella. 12 ottelun jälkeen amerikkalaissentterin saldo on 12+7=19. Matthewsin pistekeskiarvo (1,58) on NHL:n kolmanneksi kovin tällä kaudella.

Ainoastaan pistepörssiä johtavalla Mikko Rantasella (1,68) ja hänen tutkaparillaan Nathan MacKinnonilla (1,64) on kovempi pistekeskiarvo

Mitch Marner kuroi Sharks-voitossa eroa Rantaseen, joka on dominoinut syöttöpörssiä alkukaudella. Marner (6+30=36) nousi kolmella syöttöpisteellään syöttöpörssin toiseksi.

NHL-kierroksen suomalaiskooste:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Toronto–San Jose -ottelun kooste:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Donskoi hakee tehojaan

Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi alusti vieraiden kolmannen maalin kaksi minuuttia ennen loppua, mutta kokonaisuutena ilta oli Sharksin leirissä vaikea monelle.

– Ei ollut henkilökohtaisesti hyvä peli tänään. Viime aikoina on ollut vähän vaikeampaa. En tiedä mikä mättää. Peliaika on vähän tippunut viime aikoina, mutta se on ihan luonnollista, kun ei tule tehoja, Donskoi kertoi Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

Pelikavereista tehot eivät jää kiinni. Donskoi on pelannut Sharksin ykkösketjussa Joe Pavelskin ja Evander Kanen kanssa. Donskoi pääsi hyvään vireeseen lokakuun puolivälissä, mutta marraskuussa Donskoin pistetahti on hiljentynyt. Kuun 14 ottelussa maaliverkko on heilunut vain kahdesti.

Donskoi on tehnyt 26 ottelussa 5+7=12 pistettä.

– Olen koettanut yksinkertaistaa pelaamista ja mennä suoraviivaisesti maalille. Ehkä se tarvitsee muutaman pompun, että ratkaisut alkaisivat tulla enemmän selkäytimestä. Pienestä se on kiinni. Tuossa ketjussa on aika hienoa pelata. Välillä pakkiparina on Erik Karlsson ja Brent Burns. Ei se oma pelaaminen varmaan siitä jää ainakaan kiinni, Donskoi hymähti.

Sharksin tulokashyökkääjä Antti Suomela sai rajallisesti peliaikaa. Suomela pelasi nelosketjussa 11 minuuttia.

Keskiviikon kierros:

Detroit–St. Louis 4–3

Florida–Anaheim 2–3F: Aleksander Barkov 0+1

Toronto–San Jose 5–3T: Kasperi Kapanen 0+1, S: Joonas Donskoi 0+1

Calgary–Dallas 3–4D: Miro Heiskanen 0+1

Colorado–Pittsburgh 6–3C: Mikko Rantanen 0+2, P: Juuso Riikola 0+1

Klo 7.40: Päivitetty Coloradon pelin jälkeiset muutokset pistekeskiarvoihin.

Tuoreimmat osastosta