NHL

Video: Suomalaisen NHL-puolustajan tilasto on hämmästyttävä – tehnyt jo kaksi omaa maalia samaa seuraa vastaan

Julkaistu:

NHL
Tampa Bay Lightning on juhlinut kahta maalia, jotka ovat syntyneet Sami Vatasen lavasta.
Puolustaja Sami Vatasen maalitilasto NHL:ssä poikkeuksellinen.

Kaudella 2012–13 sarjassa debytoinut Vatanen on viimeistellyt NHL:ssä 37 maalia, joista 33 Anaheim Ducksille.

Niiden lisäksi Vatanen on osunut nykyiselle seuralleen New Jersey Devilsille neljästi. Hän aloitti joukkueessa kaudella 2017–18.

Vatasella on ollut viimeisenä sormensa pelissä kahdessa Tampa Bay Lightningille merkityssä maalissa, vaikka hän ei ole koskaan edustanut koko seuraa.

27-vuotias oli epäonninen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun hän pyyhkäisi pelivälineen oman joukkueensa pömpeliin Devilsin tappiollisessa (2–5) vierasottelussa Lightningiä vastaan.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Vatanen yritti siivota pelivälineen irtokiekkotilanteessa maalin läheisyydestä, mutta painoi sen hämmästyttävästi takanurkkaan. Maalitilastoon osuma merkittiin Brayden Pointille.

Edellisellä kerralla hän joutui keskelle pelaajan painajaista huhtikuussa 2018, kun samat joukkueet kohtasivat pudotuspelien avauskierroksella.

Vatanen yritti katkaista Lightningin hyökkääjän Nikita Kutsherov maalinedustalle heittämän kiekon, mutta ohjasi sen epäonnekseen omaan maaliin. Lightning meni 4–1-johtoon ja voitti ottelun 5–3. Vatanen sai hieman lohtua, kun hän teki Devilsin toisen maalin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt