NHL

NHL

Kristian Vesalainen palaamassa Suomeen – ”Tämä on uusi haaste hänelle”

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jets haluaisi pitää suomalaislupauksensa Kanadassa.
Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff uskoo, että Kristian Vesalainen, 19, palaa loppukaudeksi Eurooppaan.

Marraskuun 17. päivästä alkaen Vesalaisella on ollut mahdollisuus palata Eurooppaan, jos pelipaikkaa Jetsin riveistä ei löydy. Tiistaina Jets ilmoitti lähettäneensä Vesalaisen AHL:ään.

– Toimme hänet ylös ja saimme käydä keskusteluja hänen tulevaisuuden mahdollisuuksistaan, kertoi Cheveldayoff medialle tiistaina.

Cheveldayoff korosti, että ennen paluuta Eurooppaan Jetsin organisaation ja Vesalaisen leirin on käytävä keskusteluja ja selvitettävä logistisia asioita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Euroopassa Vesalaisen seura on suurella todennäköisyydellä Jokerit, joka hankki Vesalaisen KHL-oikeudet viime viikolla Pietarin SKA:lta.

Näin ollen Vesalaisen kolmivuotisen NHL:n tulokassopimuksen alku siirtyy ensi kauteen, koska hän on palaamassa Eurooppaan alle yhdeksän NHL-ottelua pelanneena.
Vesalaisen tilanne on Jetsin näkökulmasta harvinainen, sillä usein alle 20-vuotiaalla pelaajalla ei ole mahdollisuutta pelata AHL:ssä junioriliiga- tai yliopistotaustan takia. Vesalaisella olisi mahdollisuus kehittyä tällä kaudella AHL:ssä Manitoba Moosen riveissä, mutta nuorukainen on suunnannut katseet Eurooppaan.

– Kaikille pelaajille tärkeintä on päästä pelaamaan, varsinkin 19-vuotiaalle pelaajalle. Jokainen pelaaja kehittyy omalla tavallaan. Hän on edelleen erittäin nuori pelaaja. Hänellä oli loistava viime kausi Suomessa, ja tämä on uusi haaste hänelle, sanoi Cheveldayoff.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vesalainen pelasi alkukaudella viisi ottelua Jetsin paidassa, mutta peliaika jäi pieneksi. Kahdeksassa AHL-ottelussa HIFK:n kasvatti teki tehot 3+5=8.

Päävalmentaja Paul Maurice korosti Vesalaisesta puhuttaessa Jetsin kivikovaa hyökkäystä, johon on vaikea murtautua tällä hetkellä.

– Jos Kristian olisi ollut täällä kolme vuotta sitten, hän pelaisi kärkiketjuissamme. Tilanteet muuttuvat, Maurice sanoi.

Mauricen kommenteista on luettavissa, että kanadalaisluotsi haluaisi Euroopan sijaan Vesalaisen jäävän kehittymään Mooseen, joka pitää majaansa myös Winnipegissä.

– Meillä ovat monet nuoret tulleet joukkueeseen ja kehittyneet todella hyvin. Jotkut noista pelaajista pelasivat farmijoukkueessamme Moosessa. He ovat erittäin hyvin valmennettuja. Pystymme kehittämään pelaajiamme omassa systeemissämme ja haluaisimme siihen mahdollisuuden. Ymmärrän, että pelaaja haluaa pelata NHL:ssä, mutta se paikka pitää ansaita.

Jets varasi Vesalaisen kesän 2017 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Viime kaudella Vesalainen pelasi SM-liigassa HPK:ssa ja Kärpissä, missä hän oli voittamassa Suomen mestaruutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt