NHL

Vaietut salaisuudet julki – yli 900 NHL-ottelua pelannut maalivahtilegenda Curtis Joseph avautui karmeasta lapsuudestaan

Julkaistu:

NHL
Curtis Joseph voitti urallaan olympiakultaa ja torjui yli 900:ssa NHL-ottelussa. Hän kantoi kuitenkin mukanaan synkkää salaisuutta.
Kanadalainen maalivahti Curtis Joseph tunnettiin loisteliaan uransa aikana Stephen Kingin kirjasta tulleella lempinimellä CuJo. Kukaan ei kuitenkaan tiennyt, että hänen lapsuutensa oli kuin suoraan kauhukirjailija Kingin romaaneista.

Nyt, vasta 51-vuotiaana, Joseph on uskaltanut avautua karmeista kokemuksistaan. Syy siihen on vaimo Stephaniessa.

– Tapasin hänet 11 vuotta sitten. Naiset osaavat saada miehen avautumaan. Hän halusi tietää, millaisissa oloissa kasvoin. En ollut koskaan ennen kertonut siitä kenellekään, Joseph sanoi Edmonton Sunin mukaan.

Entinen Playboy-malli Stephanie Glasson rohkaisi miestään jakamaan tarinansa myös muiden kanssa. Hän alkoi puhua kokemuksistaan kiekkotapahtumissa pitämissään puheissa, ja nyt hän on kirjoittanut yhdessä kokeneen kiekkokirjailijan Kirstie McLellan Dayn kanssa elämänkertateoksen CuJo: The Untold Story Of My Life On And Off The ice.


Kirjassa Joseph kertoo, kuinka hänen teini-ikäiset vanhempansa antoivat hänet adoptiotavaksi. Poika päätyi pariskunnalle, joka pyöritti mielisairaalaa Pohjois-Torontossa.

Josephin adoptioäidin ei kuitenkaan olisi pitänyt olla hoitaja, vaan potilas. Joseph maalaa hänestä karmean kuvan.

– Äiti ei ollut normaali. Hän käytti kaikki lääkkeet, jotka oli määrätty potilaille.

Vanhemmat eivät välittäneet pojastaan. Hän kertoo, kuinka häntä ei koskaan kuljetettu urheiluharrastuksiin. Hän ei saanut kunnon ruokaa eikä edes kunnon vuodetta.

– Sänkyni oli patja lattialla. Oli vaikea löytää kuivaa kohtaa jossa nukkua, koska äidin kissat olivat ulostaneet lattian märäksi joka puolelta.

– Minulla ei ollut lakanoita, ainoastaan vanha huopa. Talvella nukuin vanhassa takissa, jonka yksi potilaista oli heittänyt pois. Äiti kohteli lemmikkejään paremmin kuin meitä lapsia, Joseph kertoi kirjassa.


Joseph sanoo, ettei kerjää kirjallaan sääliä, vaan kertoa tarinansa auttaakseen samanlaisia asioita kokeneita ihmisiä.

Jääkiekko oli Josephille pelastus. Hän pelasi lapsena aamusta iltaan tossulätkää ja pääsi neljäsluokkalaisena mukaan juniorijoukkueeseen.

– Jääkiekko oli perheeni. Pääsin sitä kautta pakoon. Etsin koko ajan roolimalleja pelikavereistani.

Nykyisin Joseph on kuuden lapsen isä. Hänellä on neljä lasta ensimmäisestä avioliitostaan ja kaksi toisesta liitostaan. Joseph työskentelee ex-seuransa Toronto Maple Leafsin pr-tehtävissä.

– Mukavan löysä duuni, Joseph vitsaili CBC:n haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt