Patrik Laine yllätti lapset tamperelaisella urheilukentällä ja järjesti ikimuistoisen elämyksen – ”Eihän tällaista tapahdu!”

Patrik Laine palasi juurilleen ja yllätti Tapparan pikkujuniorit täysin.

Tapparan kasvatti Patrik Laine ei ole unohtanut juuriaan.

5.11.2018 10:35

Patrik Laine tunnetaan miehenä, joka arvostaa juuriaan. Laine osaa myös kiittää niitä, jotka ovat vuosien varrella auttaneet häntä kohti suurmenestystä.

Laine, 20, on tunnetusti Tapparan kasvatti, vaikka aloittikin jääkiekon naapuriseura Ilveksessä 4-vuotiaana. Laine varttui Länsi-Tampereella sijaitsevassa Tesoman kaupunginosassa.

Tappara ja Länsi-Tampere olivat nykyisellä supertähdellä mielessä, kun hän järjesti kiekkojunioreille unohtumattoman elämyksen.

Tarina juontaa juurensa alkukesään, kun Tapparan F2 länsi -juniorijoukkueen joukkueenjohtaja Minna Haapaniemi sai puhelun Tuija Laineelta, joka uteli joukkueen harjoitusaikatauluja.

Pienen alkuhämmennyksen jälkeen Haapaniemi ymmärsi, että kyse on Patrik Laineen äidistä.

– Tuija sanoi, että he voisivat tulla Patrikin kanssa moikkaamaan meidän harjoituksiin. Olin ihan haavi auki, että eihän tällaista tapahdu! Ehdin jo ajatella, että onkohan tässä nyt joku piilokameraohjelman teko menossa, Haapaniemi muistelee.

Kyse ei ollut piilokamerasta.

Patrik Laine nosteli ”kannua” Tapparassa keväällä 2016.

Treffit sovittiin kesäkuun aluksi Lamminpään urheilukentälle juniorijoukkueen oheisharjoituksiin. Lamminpään kenttä sijaitsee Tesoman kupeessa. Se on tuttu harjoituspaikka myös Laineelle.

Tällä kertaa Lamminpään kenttä vilisi 7- ja 8-vuotiaita Tapparan F2-joukkueen junioreita. Joukkueenjohtaja Haapaniemi ei ollut etukäteen ilmoittanut Laineen tulosta harjoituksiin.

– Pelaajien vanhemmille oli vain sanottu, että kyseessä ovat erittäin tärkeät treenit, joissa kannattaisi ehdottomasti olla paikalla.

Kesken lasten treenien Laine tallusteli yllättäen paikalle Tuija-äitinsä kanssa. Toisin kuin moni voisi luulla, harjoitukset eivät kuitenkaan keskeytyneet supertähden marssittua paikalle.

Tapparan perinteisiin on aina tunnetusti kuulunut kova ja kuuliainen työnteon kulttuuri, eivätkä F2-junioritkaan lopettaneet harjoittelua ilman lupaa.

– Päät kyllä kääntyilivät kuin Lada-kuskeilla, Haapaniemi kuvailee.

Laine seurasi treenejä sivusta ja muisteli menneitä, kunnes juniorit saivat valmennusjohdolta luvan kirmata idolinsa luo. Yhteiskuvia otettiin, ja Laine jakoi pitkään nimikirjoituksia.

Yksi F2-joukkueen valmentajista, Mika Nieminen on valmentanut aikoinaan myös Lainetta tämän junioriaikoina. Laine pelasi noin 10-vuotiaana tovin samassa joukkueessa Niemisen Petra-tyttären kanssa. Petra kiekkoilee nykyään Naisleijonien lisäksi ruotsalaisessa Luulajassa.

– Olihan se hieno hetki, kun ”Pate” siihen pelmahti. Juteltiin, että samanlaisia spurtteja ja loikkia hänkin Lamminpäässä aikoinaan otti kuin F-kakkoset nykyään, Nieminen kertoi.

Ja tämä Mika Nieminen ei muuten ole se vuoden 1995 maailmanmestari vaan hänen täysnimikaimansa.

NHL-tähti Patrik Laine mykisti pikkujuniorit.

Ennen lähtöään Laineella oli vielä ässä hihassaan.

– Pate kysyi, että niin joo, haluaisitteko lähteä syksyllä katsomaan NHL-peliä? Hänellä oli meille liput Helsingin NHL-tapahtumaan!

– Se oli aivan uskomatonta! Ei meillä muuten olisi millään ollut resursseja lähteä sinne, Haapaniemi päivittelee.

Totta se oli. Tapparan F2 länsi -joukkue seurasi paikan päällä perjantaina, kun Laine, Winnipeg Jets, Florida Panthers ja toinen ex-tapparalainen Aleksander Barkov pelasivat.

– Pelaajamme hoilasivat Tapparan kannustuslauluja, kun nuo Winnipegin kannustuslaulut eivät oikein taipuneet. Tietysti kannustimme myös Patrikia erikseen, Haapaniemi raportoi.

Eikä Tesoman tarkka-ampuja pettänyt, vaikka Winnipeg hävisi. Laine iski komean maalin edellisillan hattutempun jatkeeksi.

– Emme enää Helsingissä tavanneet Patrikia, mutta olihan tämä kokonaisuudessaan unohtumaton kokemus meille kaikille, Haapaniemi hehkutti.

Laine kunnostautui muutenkin hyvän mielen tuottajana Helsingin NHL-pelien yhteydessä. Sunnuntaina Ilta-Sanomat kertoi Laineen ja hänen pikkusiskonsa järjestäneen vaikeasti sairaalle pikkupojalle lipun NHL-peliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?