Laine ja Barkov pelasivat videopeliä ja söivät jättikasan kanansiipiä – kevyeltä kuittailulta ei vältytty: ”Me ollaan kovia tamperelaisia” - NHL - Ilta-Sanomat

Laine ja Barkov pelasivat videopeliä ja söivät jättikasan kanansiipiä – kevyeltä kuittailulta ei vältytty: ”Me ollaan kovia tamperelaisia”

Suomalaiset NHL-tähdet ovat kohdanneet samoissa mainos- ja mediatilaisuuksissa. Kaverillinen kuittailu näyttää olevan osa kaksikon kanssakäymistä.

31.10.2018 13:02

Winnipeg Jetsin Patrik Laine, 20, ja Florida Panthersin Aleksander Barkov, 23, valmistautuvat parhaillaan kohtaamaan toisensa jäällä Helsingissä.

Suomalaispelaajat ovat olleet Helsingissä jopa NHL-tähtien mitta-asteikolla poikkeuksellisen tiiviin mediahuomion kohteena.

Artikkelin videolla Barkov ja Laine kertovat tunnelmiaan pelien alla ISTV:lle.

Kaksikko kohtasi toisensa yhteisessä videopelitilaisuudessa tiistaina iltapäivällä ja vastaili samalla median kysymyksiin.

Kiekkoilijoiden kohdatessa kevyttä kuittailua ei voi olla huomaamatta. NHL-tähdet vaikuttavat kuitenkin suhtautuvan tuleviin peleihin rauhallisesti ja rutiinilla.

– Kukaan ei pääse pään sisään. Me ollaan kovia tamperelaisia, Barkov summaa.

NHL:n suomalaistähtien tiedetään viettävän mielellään aikaa yhdessä.

Barkovin mukaan pelipäivän valmistautuminen noudattaa Suomessa samaa kaavaa kuin missä tahansa muuallakin. Tunnelma on kuitenkin kotimaassa erilainen kuin Pohjois-Amerikassa.

– Totta kai nyt on vähän outo fiilis siitä, että treenataan ja ollaan ylipäätään Suomessa NHL-joukkueiden kanssa.

Patrik Laine kertoi heti Suomeen saapumisen jälkeen Ilta-Sanomille, että joukkuekaverit olivat antaneet syksyisestä Suomesta varsin viileää palautetta.

Lue lisää: Patrik Laine joutui puolustelemaan kaamos-Suomea lähes tippa linssissä – Aleksander Barkovin leirissä aivan eri ääni kellossa

Alkujärkytyksen jälkeen lokakuinen Suomi on kerännyt Jets-pelaajilta jo kehujakin. Tarkkaa syytä Suomi-kuvan muuttumiseen Laine ei kuitenkaan osaa antaa. Hän ei ole mielestään toiminut ainakaan kovin aktiivisena matkaoppaana.

– Pieni vitsi (Suomi-kritiikki) oli siihen. Kyllä nyt porukka on kehunut tosi paljon. Ovat tykänneet, ja se on ollut mukava kuulla. Kai he ovat kävelleet ympäriinsä ja katsoneet, mitä täällä Suomessa on tarjolla. En ole ollut aina siinä mukana, joten en ole ihan varma, mitä he ovat täällä touhunneet. Ainakin tykkäävät nyt.

Barkovin mukaan Helsinki ei ole tamperelaiskiekkoilijoille tutuin mahdollinen ympäristö kotimaassa.

– En itse tiedä Helsingistä niin paljoa, että pystyisin ihan sataa eri paikkaa ehdottamaan, mutta muutamaa tietenkin. Saunaan kannattaa mennä ja joitakin hyviä siipiravintoloita täällä varmaan on. Niihin voi mennä. Muutenkin aika siisti paikka.

NHL-tähdet on bongattu yhdessä kanansiipiannosten äärestä Helsingissä.

Lue lisää: Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuvattiin herkuttelemassa muhkeiden annosten äärellä – suomalaisille siiville ylistystä

Barkovilla on selkeä kuva siitä, mitä kaukalossa on tehtävä, jos Laine sattuu luistelemaan vastaan.

– En mä varmaan rupea jarruttelemaan. Otetaan se laukaus pois.

Laine on asettunut seuraamaan haastatteluja samaan huoneeseen. Barkovin katse kääntyy kameran ohi Laineen suuntaan.

– Ei sillä oikein muuta ole, Barkov kuittaa hymyillen.

Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtaavat torstaina ja perjantaina Helsingissä. Molemmat ottelut on myyty loppuun.

Lue lisää: Patrik Laine kertoi kanadalaistoimittajille millainen persoona Aleksander Barkov oikeasti on

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?