Kasperi Kapanen avasi maalitalkoot Winnipegissä – Patrik Laineella turhauttava iltapuhde - NHL - Ilta-Sanomat

Kasperi Kapanen avasi maalitalkoot Winnipegissä – Patrik Laineella turhauttava iltapuhde

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen (oik.) arkistokuvassa.

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen (oik.) arkistokuvassa.

Julkaistu: 25.10.2018 4:50

Winnipegissä nähtiin kahden kanadalaisjätin kohtaaminen.

Tätä ottelua oli odotettu. Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin kauden ensimmäistä kohtaamista hehkutettiin Kanadassa päivien ajan.

Kahden jättiläisen kohtaaminen ei pettänyt odotuksia. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt Leafs haki 4–2-vierasvoiton.

Ennen ottelua puhuttiin paljon Patrik Laineesta ja Auston Matthewsista, mutta parrasvaloihin nousi ottelun toinen suomalaispelaaja, Matthewsin johtamassa ykkösketjussa viilettänyt Kasperi Kapanen, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Vahvan ottelun pelannut Kapanen avasi maalihanat avauserän loppupuolella, kun hän viimeisteli kauden viidennen maalinsa. Kapanen on tehnyt kaikki tehonsa (5+4) tasakentällisin.

Laine saa ottaa takaiskumaalista paljon piikkiinsä, sillä hän sortui kahteen kiekonmenetykseen puolustusalueella ennen Kapasen maalia.

Laineella oli paikka kuitata takaiskumaaliin johtanut virhe avauserän lopulla, kun hän pääsi vapaaseen vetopaikkaan. Tulinen rannelaukaus kilahti kuitenkin ylärimaan.

Maalinteon kanssa tasakentällisin tuskaillut Laine aloitti ottelun Leafsia vastaan Mark Scheifelen johtaman ykkösketjun vasemmalla laidalla, joka on hänelle harvinaisempi pelipaikka.

Ottelu alkoi Laineelta ja koko ketjulta tahmeasti. Ketju joutui painimaan paljon omissa eikä kiekolliseen peliin löytynyt jouhevuutta. Päätöserään Nikolaj Ehlers otti Laineen paikan ykkösketjussa. Laine pelasi ottelun loppuun Bryan Littlen ja Kyle Connorin kanssa.

Ehlers avasi kotijoukkueen maalihanat päätöserän alussa. Samalla tanskalainen katkaisi 26 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Ovetshkinin haastajat

Keskiviikon ottelu oli kesän 2016 kärkivarausten, Laineen ja Matthewsin viides kohtaaminen NHL:ssä.

Laine on ollut tehokas Leafsia vastaan nuorella NHL-urallaan, mutta viidennessä kohtaamisessa Tesoman tykki ei päässyt ylärimaa lähemmäksi. Laine oli tehnyt ennen keskiviikkoa neljässä Leafs-ottelussa viisi maalia ja kuusi pistettä.

Molemmat nuoret tähtipelaajat ovat takoneet kovaa jälkeä tulokaskaudesta lähtien. Matthews on tehnyt kaikista NHL-pelaajista toiseksi eniten maaleja (84) kaudesta 2016-17 lähtien. Laine on listan kolmas 83 maalillaan. Tilastoa johtaa Aleksandr Ovetshkin 90 maalillaan.

Jets ja Leafs kuuluvat tämän kauden kannuehdokkaisiin, mikä näkyy myös mediahuomiossa. Jetsin ja Leafsin välinen ottelu oli ensimmäinen kerta, kun amerikkalainen tv-yhtiö NBC lähetti kanavallaan kanadalaisjoukkueiden välisen NHL-ottelun.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan vielä tämän viikon aikana, kun Jets pelaa Torontossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ottelu on Jetsin viimeinen ennen pelireissua Helsinkiin, missä Jets kohtaa kahdesti Florida Panthersin.

Keskiviikon kierros:

NY Islanders–Florida 2–3 ja (1–0, 1–0, 0–2, 0–1) F: Aleksander Barkov 0+2

Winnipeg–Toronto 2–4 (0–1, 0–2, 2–1) T: Kasperi Kapanen 1+0

Colorado–Tampa Bay 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

Vegas–Vancouver vl. 2–3 (0–0, 2–2, 0–0, 0–1) V: Erik Haula 0+1.

Täydennetty kello 8.00: Vegas–Vancouver -ottelun tulos.

Tuoreimmat osastosta