NHL

NHL

Mikä takaa-ajo! Puljujärvi avasi maali­hanat trillerissä ja lensi kuin Bobby Orr aikanaan – McDavid teki NHL-historiaa

Julkaistu:

NHL
Edmonton Oilers on ollut yhden pelaajan varassa alkukaudella.
Nuorten maajoukkueessa aiemmin tutkaparina kovaa jälkeä tehneet Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella, kun Winnipeg Jets isännöi Edmonton Oilersia.

Ottelusta tuli lopulta Oilers-kapteeni Connor McDavidin show.

McDavid (2+2) oli mukana jokaisessa Oilersin maalissa varsinaisella peliajalla. McDavid oli mukana alustamassa kolmannessa erässä Puljujärven kauden avausmaalia, joka tasoitti ottelun 4–4:ään.

Oilers oli ennen kolmatta erää tappiolla 1–4, mutta trilleri päättyi lopulta Oilersin 5–4-jatkoaikavoittoon. Puolustaja Darnell Nurse sooloili voittomaalin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puljujärvi ohjasi tasoitusmaalin maalin edestä ja lensi osuman jälkeen ilmojen halki kuin Bobby Orr aikanaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kesken ottelun kolmosketjusta kakkosketjuun nostettu Puljujärvi oli vieraiden pirteimpiä. Alkukauden parhaan ottelunsa pelannut torniolainen sai peliaikaa 16.05 minuuttia, mikä on hänen suurin saldonsa alkukaudella.

Läntisen konferenssin suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Jets näytti avauspuoliskolla, mikä ero on mestarikandidaatin ja alempaan keskikastiin arvioidun joukkueen välillä. Jetsin kokoonpanoon syvyys oli avainasemassa. Adam Lowryn johtama kolmosketju rokotti kahdesti Oilersia heti avauserässä.

Löylytys jatkui toisen erän alussa, kun Jets rokotti ylivoimalla. Laine pääsi tälläämään vapaasti lempipaikaltaan. Seuranneesta irtokiekosta Mark Scheifele vei kotijoukkueen 4–1-johtoon. Laine sai maaliin syöttöpisteen.

Laine on tehnyt kuudessa ottelussa tehot 2+2. Pisteistä kolme on tullut ylivoimalla.

Laine oli vahvasti mukana myös Jetsin 3–1-maalissa avauserässä, kun hän oli tekemässä vahvaa maskia Cam Talbotin edessä. Laine peitti näkyvyyden, kun Ben Chiarot tälläsi kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä mentiin Oilersin ja McDavidin vahvassa komennossa.

Oilersin hyökkäystehot olivat tuttuun tyyliin riippuvaisia McDavidista. NHL:n kaksinkertainen pörssikuningas taiteili vieraiden 1–2-kavennuksen ylivoimalla, alusti Ty Rattien 2–4-kavennuksen ja iski itse 3–4-kavennuksen.

Tehot 4+5 tehnyt McDavid, 21, on ollut Nursen voittomaalia lukuun ottamatta mukana jokaisessa Oilersin tekemässä maalissa neljässä ensimmäisessä ottelussa.

McDavid teki samalla NHL-historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on ollut mukana kaikissa joukkueensa kauden yhdeksässä ensimmäisessä maalissa.

Edellistä ennätystä piti hallussaan Adam Oates, joka oli mukana Detroit Red Wingsin kauden seitsemässä ensimmäisessä maalissa syksyllä 1986.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt