NHL

NHL

Patrik Laine katkaisi maalittoman putkensa – valmentaja kehui kuitenkin aivan eri asiasta

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine katkaisi maalittoman putkensa kotiottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.
Kolme peliä ilman tehomerkintöjä jäänyt Laine, 20, tykitti kauden toisen osumansa, kun Carolina Hurricanes kaatui 3–1.

Laineen päätöserässä tullut ylivoimamaali oli ottelun avausosuma. Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice kehui pelin jälkeen Lainetta kuitenkin ketjukaverinsa Bryan Littlen tekemästä 2–1-voittomaalista, johon syöttöpisteen sai Josh Morrissey.

Maurice näki, että joukkueen kakkosketjun peli alkoi vihdoin loksahtaa kohdilleen. Sentteri Little ja laiturit Laine sekä Nikolaj Ehlers eivät aiemmissa otteluissaan olleet saaneet yhteistyötään toimimaan. Nyt ketjun onnistuneesta yhteispelistä nähtiin hyvä esimerkki, kun kiekko pysyi pitkään Carolinan päädyssä ennen Littlen kauden ensimmäistä osumaa.

– ”Patty” (Laine) teki todella hyvää työtä pitämällä kiekkoa. Kakkosketju ei ole aiemmin tehnyt sitä tarpeeksi, Maurice sanoi ottelun jälkeen.
Ennen Carolina-ottelua Littlen kentän toimimaton yhteispeli oli iso puheenaihe Winnipegissä. Laine puhui asiasta avoimesti Winnipeg Sun -lehdessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Emme ole luoneet vielä yhtään maalipaikkaa, toivottavasti tilanne parantuu.

– Emme tue toisiamme tarpeeksi hyökkäysalueella. Yritämme saada kemiat kohdalleen. Meidän pitää pelata rennosti. Olemme hyviä pelaajia ja pystymme vielä luomaan paikkoja, mutta meidän pitää pelata yksinkertaisesti, Laine sanoi.
Maurice oli samaa mieltä. Hänen mukaansa ketjun peli paranisi, jos se pystyisi pitämään kiekkoa pidempään hyökkäysalueella. Sentteri Littlen haaste on ymmärtää Laineen ja Ehlersin erilaisia ja omaleimaisia pelityylejä.

– Maalintekovaikeudet ratkeavat osittain hyökkäyspäässä vietettyä aikaa pidentämällä. Tähän pyrimme, Maurice sanoi.

Carolina-ottelun perusteella Littlen ketju on matkalla oikeaan suuntaan. Viisi seuraavaa kamppailuaan joukkue pelaa kotihallissaan, joten Laineella ja kumppaneilla on paremmin aikaa hioa yhteispeliään entistä paremmaksi.


Sunnuntain kierros:

New Jersey–San Jose 3–2 (0–0, 1–2, 2–0) N: Sami Vatanen 0+1

St. Louis–Anaheim 2–3 (0–1, 2–0, 0–2)

Winnipeg–Carolina 3–1 (0–0, 0–0, 3–1) W: Patrik Laine 1+0, C: Sebastian Aho 0+1

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt