NHL

NHL

Patrik Laineen tykki teki tuhoa ylivoimalla – Sebastian Aho nousi pistepörssin neljänneksi

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin maalitykki katkaisi maalittoman putkensa.
Peliään ja tehoja viime otteluissa hakenut Patrik Laine sai päätä hieman auki varhain maanantaiaamuna, kun Laine katkaisi kolmen ottelun maalittoman putkensa.

Laine tykitti kauden toisen maalinsa, kun Jets voitti kuumavireisen Carolina Hurricanesin 3–1. Niin ikään tehojaan hakenut Laineen sentteri Bryan Little laukoi voittomaalin kaksi minuuttia ennen summeria.

Laine avasi maalihanat päätöserän alussa. Kapteeni Blake Wheeler antoi namusyötön neliön läpi ja Laineella oli helppo työ laukoa kiekko tyhjänä ammottavaan maaliin. Laineen kauden molemmat maalit ovat tulleet ylivoimalla.
Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Aho venytti ottelussa pisteputkensa kuuteen otteluun päätöserän syöttöpisteellä. Aho on päässyt kauden jokaisessa ottelussa pisteille. Aho nousi tehoilla 4+7=11 NHL:n pistepörssissä neljänneksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuuden ottelun pisteputki on Ahon NHL-uran toiseksi pisin. Hänen pisin pisteputkensa (yhdeksän ottelua) on viime keväältä. Ahosta tuli seurahistorian kuudes pelaaja, joka on aloittanut kauden kuuden ottelun pisteputkella.
Joukkueiden tulivoiman ja maalivahtivalintojen perusteella Jetsin ja Hurricanesin kohtaamisesta osasi odottaa maalirikasta ja viihdyttävää ottelua, mutta ilta oli kakkosvahtien näytöstä.

Molemmat joukkueet peluuttivat ottelussa kakkosvahtejaan. Jetsin maalilla Laurent Brossoit ja Hurricanesin maalilla Petr Mrazek olivat vakuuttavassa vedossa. Ennen Laineen avausmaalia Mrazek venyi useaan huippupelastukseen.

Laine petasi ottelussa muutaman loistontin ketjukavereilleen, mutta ei kavereille maistunut.

Paras paikka siunaantui toisessa erässä Ehlersille, kun hän pääsi Laineen kanssa harvinaiseen 2–0-hyökkäykseen. Laine syötti vastahyökkäyksen päätteeksi Ehlersille, jonka laukauksen kuitenkin Petr Mrazek torjui näyttävästi.
Paraatipelastuksensa jälkeen Mrazek näytti kuittaavan Laineelle jotain.
Sunnuntain kierros:

New Jersey–San Jose 3–2 (0–0, 1–2, 2–0) N: Sami Vatanen 0+1

St. Louis–Anaheim 2–3 (0–1, 2–0, 0–2)

Winnipeg–Carolina 3–1 (0–0, 0–0, 3–1) W: Patrik Laine 1+0, C: Sebastian Aho 0+1

Täydennetty kello 7.30 St. Louis–Anaheim-ottelun tulos.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt