NHL

NHL

Mikä vastaanotto! Jesperi Kotkaniemi hurmasi Montrealissa – ”Ikimuistoinen ottelu”

Julkaistu:

Montreal Canadiensin kannattajat toivottivat Jesperi Kotkaniemen tervetulleeksi.
Jesperi Kotkaniemi sai kokea varhain perjantaiaamuna, millaisella intohimolla Montrealissa suhtaudutaan rakkaaseen Montreal Canadiensiin, kun Canadiens pelasi kauden ensimmäisen kotiottelun.

Canadiens tunnetaan NHL-seurana, joka panee aina parastaan alkuseremoniossa. Kotiavaus ei ollut poikkeus.

Näyttävä ja nostalginen alkuseremonia huipentui pelaajaesittelyihin, jonka aikana kuuli hyvin, ketkä pelaajat nauttivat suurta suosiota Montrealissa.

Kotkaniemi, 18, sai Bell Centren yleisöltä toiseksi kovimmat suosionosoitukset ykkösvahti Carey Pricen jälkeen. Tämä kertoo hyvin, miten suuret odotukset viime kesän kolmosvarauksen ympärillä on Montrealissa. Meteli oli korvia särkevä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koetin vain keskittyä siihen, että en kaadu jäälle. En oikein ehtinyt kuunnella yleisöä sen takia, mutta olihan se hieno hetki. Hienosti oli järjestetty kaikki. Seremoniat jännittivät, koska ne eivät ole vahvuuksiani, Kotkaniemi kertoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.

Itse ottelu ei tarjonnut kotiyleisölle paljon syytä riemuun, sillä Los Angeles Kings vei pisteet 3-0-voitolla.

– Tänään ei ollut oikein meidän päivämme, mutta oli hauska tepastella jäälle. Oli aika ikimuistoinen ottelu, vaikka turpaan tuli, sanoi Kotkaniemi.

Kotkaniemelle yön ottelu Kingsiä vastaan oli kolmas NHL-ottelu. Nuorukainen johti ottelun alkupuoliskon ketjua, jossa laidoilla pelasivat Jonathan Drouin ja Joel Armia. Ottelun edetessä Drouinin paikalle siirrettiin Tomas Tatar.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vahvasti ja ennen kaikkea tehokkaasti kautensa aloittanut Artturi Lehkonen muodosti energisen ketjun Max Domin ja Paul Byronin kanssa. Kingsiä vastaan Canadiensin suomalaiset jäivät ilman pisteitä.

Heti avausvaihdossa Kotkaniemi väläytteli hyökkäyspään taitojaan, kun hän sai painettua ketjunsa kanssa pelin Kingsin päätyyn. Avausmaalikaan ei ollut kaukana, mutta Jack Campbell venyi torjuntaan.

Hyökkäyssuuntaan Kotkaniemi oli joukkueensa näkyvimpiä pelaajia. Kotkaniemen uusittu ketju loi vaarallisimmat maalipaikat päätöserässä, mutta kokonaisuutena kotijoukkueen ilta oli saamaton.

– Oli meillä paikkoja, mutta emme saaneet sitä näkymään tulostaululle. Eiköhän tämä ala tästä parantua, kun saadaan muutama peli alle.

Kotkaniemi sai peliaikaa reilut 14 minuuttia. Aloitusympyrässä nuorukainen kahmi aloitusvoittoja 54,5 prosentin tarkkuudella.