NHL

NHL

Suomalainen yllätysnimi nousi kautta aikojen kolmossijalle tärkeässä NHL-tilastossa – saavutti jo Dominik Hasekin!

Julkaistu:

Yksi tilasto kertoo paljon siitä, millaisen uran Antti Raanta on NHL:ssä pelannut.
Nykyisin Arizona Coyotesissa kiekkoja torjuva Antti Raanta torjui keskiviikon ja torstain välisenä yönä joukkueelleen kauden ensimmäisen voiton. Coyotes kukisti Anaheim Ducksin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2.

Raanta torjui ottelussa 23 kertaa. Toisen kautensa Coyotesin ykkösvahtina aloittanut Raanta on noussut vaivihkaa hämmentävän tilaston kärkipäähän.

Suomalaisen koko uran torjuntaprosentti on 92,2. Kun listataan yli sata runkosarjaottelua pelanneet maalivahdit – eli jätetään laskuista ns. yhden kauden ihmeet – Raanta komeilee kaikkien aikojen tilastossa jaetulla kolmannella sijalla.

NHL:ssä on laskettu torjuntaprosentteja kaudesta 1955–56 lähtien. Ja sen jälkeen vain kaksi maalivahtia on koko uransa aikana saanut aikaiseksi paremman torjuntaprosentin kuin Raanta!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tasalukemissa suomalaisen kanssa ovat Boston Bruinsin suomalainen Tuukka Rask sekä uransa jo lopettaneet maalivahtilegendat Johnny Bower, Ken Dryden ja Dominik Hasek.

Edellä ovat vain Anaheimin tämän hetken ykkösvahti John Gibson sekä Colorado Avalanchessa nykyisin kiekkoja torjuva Philipp Grubauer.

Näin ollen Raannan taakse jää käytännössä kaikki NHL-historian kovimmat maalivahdit.

Raanta, 29, on torjunut NHL:ssä vuodesta 2013 lähtien. Hän pelasi kaksi ensimmäistä kautta Chicago Blackhawksin organisaatiossa ja sen jälkeen kaksi kautta New York Rangersin kakkosvahtina ennen kuin siirtyi kesällä 2017 Arizonaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän teki Coyotesin kanssa viime kesänä kolmivuotisen ja 12,75 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt