NHL

NHL

NHL-kausi alkoi: Kotkaniemellä historiallinen debyytti – Lehkoselle kauden avausmaali

Julkaistu: , Päivitetty:

NHL
Montrealin suomalaiset näkyvässä roolissa runkosarjan avauksessa.
NHL:n uusi kausi sai suomalaisittain räväkän alun varhain torstaiaamuna, kun Artturi Lehkonen teki runkosarjan avausottelun avausmaalin ja Jesperi Kotkaniemi avasi pistetilinsä heti NHL-debyytissään. Kotkaniemi teki samalla NHL-historiaa.Lehkonen vei Montreal Canadiensin johtoon vierasottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan ensimmäisen erän puolivälissä. Kotkaniemi keräsi ensimmäisen tehopisteensä, kun hän oli mukana alustamassa Andrew Shaw’n 2–2-tasoitusta ylivoimalla toisen erän lopulla.

Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Toronton Auston Matthews 3-2-osumallaan.

Canadiensiin viime kesän varaustilaisuuden kolmantena varattu Kotkaniemi teki NHL-debyytissään komeaa urheiluhistoriaa. Kotkaniemestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt NHL-pelaaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Porissa 6. heinäkuuta 2000 syntynyt Kotkaniemi on myös ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka debytoi Pohjois-Amerikan yhdessä neljästä suuresta ammattilaissarjasta (NBA, NFL, NHL tai MLB).

Kotkaniemelle seuraa tekee torstain ja perjantain välisenä yönä Rasmus Dahlin, 18, josta tulee NHL-historian toinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Viime kesän ykkösvaraus debytoi Buffalo Sabresin puolustuksessa.

Lehkoselle, 23, avausottelun maali tuli erityisen makeaan saumaa. Viime kausi oli todella tahmea selkävamman ja tehottomuuden takia, mutta uran kolmas NHL-kausi sai väkevän alun.

Katso alta kooste viime yön suomalaisista:

Viime yön NHL-tulokset:

Toronto–Montreal ja. 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
M: Artturi Lehkonen 1+0, Jesperi Kotkaniemi 0+1

Washington–Boston 7–0 (2–0, 4–0, 1–0)
B: Tuukka Rask 14/19 torjuntaa (peliaikaa 27.28)

Vancouver–Calgary 5–2 (1–0, 0–0, 4–2)
V: Markus Granlund 0+1

San Jose–Anaheim 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt