NHL

NHL

Tässä kaikkien 70 suomalaisen NHL-pelaajan palkat – Laine ja Aho pelaavat taskurahoilla kärkeen verrattuna

Julkaistu:

NHL
Pitkäaikaiset ykkösvahdit nauttivat suomalaisista suurinta palkkaa.
Nuoret suomalaistähdet ovat vallanneet NHL:n parin viime kauden aikana, mutta sinivalkoiset palkkakuninkaat löytyvät toistaiseksi kokeneesta kalustosta. NHL:n pitkäaikaisiin ykkösvahteihin kuuluvat Tuukka Rask ja Pekka Rinne tienaavat tällä kaudella suomalaisista parhaiten. Kumpikin kuittaa kaudesta seitsemän miljoonaa dollaria (noin 5,94 miljoonaa euroa).

NHL:n tämän kauden parhaiten palkatut pelaajat löytyvät Kanadan markkinoilta. Torontoon vapaana agenttina suurella huomiolla siirtynyt John Tavares on ensimmäistä kertaa urallaan koko liigan palkkakuningas (15,9 miljoonaa dollaria). Edmontonin Connor McDavid ja Montrealin Carey Price tienaavat molemmat noin 15 miljoonaa dollaria. Tilastoissa on huomioitu pelaajan tämän kauden palkka, ei palkkakattovaikutusta (cap hit).

Urheilulehti listasi suomalaispelaajien palkat tuoreeseen NHL:n erikoislehteensä. Palkat näet alta, 100-sivuisen lehden voit hankkia lähimmästä lehtipisteestä.

Lue lisää: Urheilulehden 100-sivuinen erikoisnumero kertoo kaiken alkavasta NHL-kaudesta

Jos yllä oleva grafiikka ei näy, katso se tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pääsääntöisesti tulokkaiden kanssa tehtävissä kahden suunnan sopimuksissa on määritelty kaksi erillistä palkkaa: isompi NHL:ään ja pienempi mahdolliselle farmiajalle. NHL:n työehtosopimus määrää, että tulokassopimuksien on oltava kaksisuuntaisia.

Alkava kausi on esimerkiksi Patrik Laineelle ja Sebastian Aholle viimeinen kolmivuotisesta tulokassopimuksesta. Seuraavasta kaudesta alkaen heidän palkkansa nousee moninkertaisesti.

Juttua päivitetty kello 10.22: Kasimir Kaskisuon sopimus korjattu kaksisuuntaiseksi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tässä on Korkeasaaren uusi sammakko, joka hikoilee 200 kertaa morfiinia tehokkaampaa myrkkyä
   Kotimaa
  3. Ehdokkaat joutuivat koville Ressun lukion vaalipaneelissa
   Politiikka
  4. Åmselen kolmoismurhaaja Valjakkala taas epäiltynä rikoksista – poliisi vaati vangittavaksi, oikeus hylkäsi vaatimuksen
   Kotimaa
  5. Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”
   SM-liiga
  6. Suomalainen Hans, 54, löysi rinnalleen filippiiniläisen Sandran, 31: ”Kun täytin 50, ajattelin, että olen lopun elämääni sinkku”
   Seksi & Parisuhde
  7. Jarkko löysi kirpputorilta aarteen pilkkahintaan – asiantuntija täräyttää tiskiin todellisen hinnan
   Asuminen
  8. Matti Nykänen ei saa tavata lapsenlapsiaan – asiantuntija kertoo näkemyksensä surullisen yleiseen ilmiöön: ”Isovanhempi ei ole perheessä ykkönen”
   Viihde
  9. Kanerva: painostus hävittäjähankinnoissa vähintään yhtä kovaa kuin 1990-luvulla – ”Olen kuullut värikkäitä puheenvuoroja”
   Politiikka
  10. Tunti sitten
  11. Remonttien kotimyynti kuriin, vaatii Kuluttajaliitto – ”Arkiongelma, joka voi viedä vararikkoon”
   Oma raha
  12. Suomen junailema huippukokous kuivumassa kasaan – Ulkoministeriö: ”Kutsuja kannattaa lähettää sitten, kun niihin vastataan myönteisesti”
   Politiikka
  13. Näytä lisää