Tässä kaikkien 70 suomalaisen NHL-pelaajan palkat – Laine ja Aho pelaavat taskurahoilla kärkeen verrattuna

Pitkäaikaiset ykkösvahdit nauttivat suomalaisista suurinta palkkaa.

Pekka Rinne (vas.) ja Tuukka Rask ovat suomalaisten palkkakuninkaat. Sebastian Aho ja Patrik Laine pelaavat vielä tulokassopimuksilla.

27.9.2018 8:54

Nuoret suomalaistähdet ovat vallanneet NHL:n parin viime kauden aikana, mutta sinivalkoiset palkkakuninkaat löytyvät toistaiseksi kokeneesta kalustosta. NHL:n pitkäaikaisiin ykkösvahteihin kuuluvat Tuukka Rask ja Pekka Rinne tienaavat tällä kaudella suomalaisista parhaiten. Kumpikin kuittaa kaudesta seitsemän miljoonaa dollaria (noin 5,94 miljoonaa euroa).

NHL:n tämän kauden parhaiten palkatut pelaajat löytyvät Kanadan markkinoilta. Torontoon vapaana agenttina suurella huomiolla siirtynyt John Tavares on ensimmäistä kertaa urallaan koko liigan palkkakuningas (15,9 miljoonaa dollaria). Edmontonin Connor McDavid ja Montrealin Carey Price tienaavat molemmat noin 15 miljoonaa dollaria. Tilastoissa on huomioitu pelaajan tämän kauden palkka, ei palkkakattovaikutusta (cap hit).

Urheilulehti listasi suomalaispelaajien palkat tuoreeseen NHL:n erikoislehteensä. Palkat näet alta, 100-sivuisen lehden voit hankkia lähimmästä lehtipisteestä.

Lue lisää: Urheilulehden 100-sivuinen erikoisnumero kertoo kaiken alkavasta NHL-kaudesta

Jos yllä oleva grafiikka ei näy, katso se tästä.

Pääsääntöisesti tulokkaiden kanssa tehtävissä kahden suunnan sopimuksissa on määritelty kaksi erillistä palkkaa: isompi NHL:ään ja pienempi mahdolliselle farmiajalle. NHL:n työehtosopimus määrää, että tulokassopimuksien on oltava kaksisuuntaisia.

Alkava kausi on esimerkiksi Patrik Laineelle ja Sebastian Aholle viimeinen kolmivuotisesta tulokassopimuksesta. Seuraavasta kaudesta alkaen heidän palkkansa nousee moninkertaisesti.

Juttua päivitetty kello 10.22: Kasimir Kaskisuon sopimus korjattu kaksisuuntaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?