NHL

MTV: NHL-pelaaja Jori Lehterää epäillään sekaantumisesta suureen kokaiinivyyhtiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Rikosepäily
Rikospaikka-ohjelman mukaan Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.
Poliisi epäilee Leijonista tutun NHL-pelaajan Jori Lehterän sekaantuneen laajaan kokaiinivyyhtiin, kertoo MTV.

Rikospaikka-ohjelman mukaan Sisä-Suomen poliisin tutkinnassa on noin kahden kilon kokaiinijuttu, jossa yksi tällä hetkellä 23:sta epäillystä henkilöstä on 30-vuotias Lehterä. Epäilystä aineesta poliisi on takavarikoinut reilun kilon.

Ohjelman tietojen mukaan Lehterää on kuulusteltu epäiltynä huumausainerikoksesta. Philadelphia Flyersin riveissä pelaava NHL-ammattilainen on kiistänyt poliisille syyllistyneensä rikokseen.

IS:n tietojen mukaan poliisi epäilee, että kokaiinia on levitetty Tampereen seudulle ja muualle Pirkanmaalle viime vuoden tammikuusta lähtien. IS:n tietojen mukaan kokaiini on ollut ”kovinkin puhdasta”, ja sen grammahinta on pyörinyt katukaupassa 120–170 euron tienoilla.

Poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, mistä epäilty aine on peräisin.

Ainetta on epäilysten mukaan levitetty ravintoloissa ja kotibileissä. IS:n tietojen mukaan tällä hetkellä rikoksista epäiltynä on vangittuna seitsemän henkilöä. Poliisi ei ole tavoittanut kaikkia epäiltyjä. Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä omaisuutta noin 650 000 euron arvosta.

Poliisi on tutkinut rikosvyyhdissä törkeitä huumausainerikoksia, huumausainerikoksia, ammattimaista kätkemisrikosta, törkeää rahanpesua, törkeää dopingrikosta ja pahoinpitelyä.

Lehterä on aloittamassa viidennen NHL-kautensa. Keskushyökkääjä pelasi ennen sitä neljä sesonkia KHL:ssä, jonne hän siirtyi Tapparasta.

Lehterä kuului Suomen Word Cup -miehistöön vuonna 2016 sekä olympia- ja MM-ryhmiin 2014.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla kello 09.53.