NHL

NHL

Kova arvio NHL-asiantuntijalta – tämän jättisumman Patrik Laine on saamassa vuosipalkakseen!

Julkaistu:

NHL
Patrik Laineen tuleva jatkosopimus Winnipeg Jetsin kanssa on NHL:n kuuma puheenaihe. Varmaa on, että Laine, 20, saa ison palkankorotuksen, mutta kuinka ison?
TSN-kanavan asiantuntija Darren Dreger kertoi mielipiteensä. Hän odottaa Laineen, 20, vuosipalkan nousevan 11 miljoonaan dollariin (nykykurssilla 9,4 miljoonaa euroa).

Laine aloittaa pian kolmivuotisen tulokassopimuksensa viimeisen kauden. Tähän asti hänen peruspalkkansa on ollut 925 000 taalaa (790 000 euroa). Luvassa on siis yli kymmenkertainen palkankorotus.

11 miljoonan dollarin vuosipalkka nostaisi Laineen NHL:n ehdottomaan liksaeliittiin ja sarjan eniten tienaavaksi suomalaispelaajaksi.

NHL:n palkkakuningas tulevalla kaudella on Toronton John Tavares, joka tienaa 15,9 miljoonaa taalaa kaudesta 2018–2019. Suomalaisista eniten ansaitsevat maalivahdit Pekka Rinne (Nashville) ja Tuukka Rask (Boston), joiden palkka tulevalla kaudella on seitsemän miljoonaa dollaria.

Winnipegillä ei periaatteessa ole kiire solmia Laineen kanssa uutta sopimusta, sillä seuralla on sääntöjen mukaan aikaa ensi syksyyn asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kanadassa kuitenkin pyöritellään visaista kysymystä: onko Winnipegin parempi tehdä Laineen kanssa diili heti vai odottaa alkavan kauden loppuun?

Jos Laine tekee taas yli 40 maalia, hänen hintansa voi nousta entisestään. Jos hänen kautensa ei onnistu aivan yhtä hyvin, palkkapyyntö saattaa pudota.

Lue lisää: Patrik Laineen laihtuminen yllätti NHL-toimittajat – näin hän perusteli reipasta painonpudotustaan

Winnipegin GM Kevin Cheveldayoff on vastannut kysymyksiin Laineen sopimuksesta ympäripyöreästi. Cheveldayoffin mukaan hän tällä hetkellä käy enemmänkin keskusteluja kuin neuvotteluja Laineen agenttien kanssa.

Global Newsin videohaastattelussa Cheveldayoff kuitenkin myönsi toivovansa nopeaa ratkaisua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitä toivoisi, että tällaiset tilanteet olisi hoidettu jo eilen, Cheveldayoff sanoi.

Laine itse sanoo, että yrittää keskittyä sopimustilanteensa sijaan jääkiekkoon, mutta joskus ajatukset tulevasta hiipivät mieleen.

– Olisi hyvä saada asia pois tieltä ja päästä keskittymään kiekkoon. Mutta juuri nyt en ajattele sitä. Yritän kehittyä paremmaksi pelaajaksi, Laine sanoi TSN:llä Dregerin haastattelussa.

Dreger kysyi Laineelta, miten paljon häneen vaikuttaa muiden tulokassopimuksensa viimeistä kautta pelaavien tähtien tilanne.

Toronton Mitch Marner ja Auston Matthews vääntävät juuri omista jatkodiileistään. Niiden koko vaikuttaa Laineen sopimukseen ja päinvastoin, riippuen siitä kuka tekee sopimuksensa ensin.

– Luen aiheesta paljon. Seuraan mediaa, kuten TSN:ää. En tosin ole sopimusasioista niin kiinnostunut, kunhan seuraan, mitä tapahtuu liigan ympärillä, Laine vastasi.

Lue lisää: Video: Superlupaus Jesperi Kotkaniemi kohautti: ”En ole koskaan kuullut tuollaista ääntä”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt