Jussi Jokinen ihmetteli kohua – Suomesta saatu palkka ei olisi riittänyt miljoonapotin veroihin: ”Asiasta tietävät ymmärtävät” - NHL - Ilta-Sanomat

Jussi Jokinen ihmetteli kohua – Suomesta saatu palkka ei olisi riittänyt miljoonapotin veroihin: ”Asiasta tietävät ymmärtävät”

Jussi Jokista ei nähdä kotimaisilla kentillä vielä tällä kaudella.

Jussi Jokinen tavoittelee NHL-paikkaa koeaikasopimuksella Detroit Red Wingsissä.

11.9.2018 13:18

Jussi Jokinen hakee jatkoa komealle NHL-uralleen koeaikasopimuksella Detroit Red Wingsissä. 35-vuotiaalla hyökkääjällä on harjoitusleirin verran aikaa näyttää Red Wingsin johtoportaalle, että hän on kauden kattavan sopimuksen arvoinen.

Jos pelipaikkaa Detroitista ei löydy, ottajia löytyy ainakin Euroopasta.

– Kaikki tekeminen tähtää nyt tähän tryoutiin. En ole miettinyt muuta. Jos jostain syystä en saa sopimusta, niin varmaan se Eurooppa on seuraava miettimisen paikka, mutta toivotaan, ettei mennä sinne asti. Haluan pelata vielä, Jokinen sanoi maanantaina Ilta-Sanomille.

Jokinen on ilmoittanut moneen kertaan, että Suomessa hänen seuransa on vain ja ainoastaan Oulun Kärpät, josta hän aikoinaan ponnisti myös NHL:ään.

Elokuun alussa Jokinen kertoi IS:lle, että paluu Suomeen ja Kärppiin ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa ajankohtainen. Jokinen sanoi, ettei pelaa Suomessa verotuksellisista syistä.

Lue lisää: Päättyykö Jussi Jokisen NHL-ura? ”Suomessa ja Kärpissä en pelaa 99-prosenttisella varmuudella verotuksellisista syistä”

Kommentti herätti sosiaalisessa mediassa keskustelua. Jotkut ihmettelivät miksi Jokinen välttelee verojen maksamista Suomeen.

Todellisuudessa pelaaminen Suomessa tällä kaudella olisi rasittanut Jokisen kukkaroa todella raskaasti.

Jokinen saa tällä kaudella vielä 1,33 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria riippumatta siitä, pelaako hän vai ei. Reilun miljoonan dollarin tili tulee Florida Panthersilta, joka osti suomalaishyökkääjän sopimuksen ulos keväällä 2017.

Jos Jokinen olisi päättänyt pelata Suomessa tällä kaudella, 1,33 miljoonan dollarin pottia olisi verotettu kovalla kädellä. Jokisen Suomessa tienaama palkka olisi mennyt kokonaan veroihin eli hänen olisi pitänyt maksaa Suomessa pelaamisesta.

– Se oli aika mielenkiintoinen juttu, sillä samalla viikolla olin mukana keräämässä varoja hyväntekeväisyystapahtumassa. Sen avulla olemme keränneet yli 150 000 euroa. Ja sitten tulee tuollaista julkisuutta. Seurasin vähän sitä kohua, mutta en tiedä… Jokainen saa kirjoittaa mitä haluaa, hymähti Jokinen.

– Onneksi asiasta tietävät ymmärtävät tilanteeni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?