NHL

NHL

Jesperi Kotkaniemi keräsi kehuja Pohjois-Amerikassa: ”Hänessä on loistetta”

Julkaistu:

NHL
Olli Juolevi on valmiina myös AHL-peleihin.
Kesän NHL-draftissa kolmantena varattu suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi ei osaa vielä arvioida, alkaako odotettu ura maailman arvostetuimmassa kiekkoliigassa jo pian. Nuoren miehen jättämä ensivaikutelma on kuitenkin Montreal Canadiens -seurassa ilmeisen hyvä.

Kotkaniemi, 18, pelasi viikonloppuna Canadiensin tulokasturnauksessa ottelut Ottawaa ja Torontoa vastaan ja näytti Torontoa vastaan kehuttua pelisilmäänsä maalisyötöllä.

Canadiensia tulokaskokoontumisessa käskyttänyt AHL-seura Lavalin valmentaja Joel Bouchard kertoi NHL:n sivustolla olevansa ylpeä nuorukaisen otteista Toronto-pelissä heikomman Ottawa-pelin jälkeen.

– Hän näytti luonnetta. Hän oli mukana paremmin kuin Ottawaa vastaan, ja hän tiesi sen itsekin, Bouchard totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hänessä on loistetta, hän tuntee pelin.

Kotkaniemeä otteet Ottawa-pelissä harmittivat. Muistettava kuitenkin on, että tuo peli oli hänelle vasta uran neljäs Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa.

– Peli on niin paljon nopeampaa. Päästä päähän mennään koko ajan, Kotkaniemi kertoi NHL:n sivustolla.

Totuttelu jatkuu torstaina, kun Canadiens aloittaa harjoitusleirinsä.

Onko tie kohti NHL-debyyttiä jo ensi kuussa? Vai jatkuuko pelaaminen kotimaan liigan Ässissä valmentajaisä Mikael Kotkaniemen alaisuudessa tai ottelut AHL-liigan Lavalissa?

– Totta kai se (NHL-pelaaminen) on yksi mahdollisuus, luulen niin. Mutta en ole vielä pelannut yhtään pelejä miesten kanssa, joten vaikea sanoa, Kotkaniemi pyöritteli sunnuntaina pelatun Toronto-pelin jälkeen.

Valmentaja Bouchardkin tietää, että tie on vasta alussa.

– Hän osaa pelata kiekkoa, se on ihan selvä. Jokainen tietää sen, mutta hän on nuori poika kuten kaikki draftin nuoret pelaajat. Ja vaikka sinut otettaisiin draftin kärkipaikoilla, sinä olet silti kehittymässä jääkiekkoilijaksi. Ja todella hyväksi NHL-pelaajaksi pääsy, se vaatii aikaa, ja se vaatii kokemusta.

”Tämä on maraton”

Kaksi vuotta sitten draftin avauskierroksella varattu puolustaja Olli Juolevi, 20, sai tulokaspelien jälkeen vastailla, onko hän jo jäänyt jälkeen muista vuoden 2016 draftin kärkipuolustajista.

Vancouver Canucks poimi Juolevin viidentenä, ja hänen jälkeensä varatuilla puolustajilla on kahdesta kaudesta kasassa jo yli 350 NHL-peliä. Juolevilla on samalta ajalta pelejä OHL-junioriliigasta ja kotoisesta Liigasta TPS:n riveissä.

– Enpä tiedä (olenko jäänyt jälkeen muista). Tämä on maraton, ei mikään sprintti eikä kilpailu siitä, kuka pääsee ensimmäisenä NHL:ään. Kyse on siitä, kuka pelaa pisimpään, ja kenellä on paras ura. Ja olen todella innoissani aloittaessani urani täällä ja tehdessäni parhaani, Juolevi kuittasi uteluihin NHL:n sivuston haastattelussa.

Canucksilla on Juolevin ”edellä” neljä yhden suunnan sopimuksen vasemman puolen puolustajaa, joten kausi alkanee AHL-farmiliigan Utican paidassa. Se ei Juolevia kuitenkaan stressaa.

– Ei sillä ole niin väliä, jos pelaan 15 vuotta NHL:ssä. Joten en huolehdi siitä. Haluan vain varmistua, että olen valmiina ja kun pääsen NHL:ään, olen hyvä pelaaja.

– Olen iloinen siitä, missä olen nyt. Fiilikset ovat todella positiiviset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt