NHL

NHL

NHL:ään lähtevä Antti Suomela kouliintui Raimo Summasen koulussa – ”Hänellä on paljon tietoa”

Julkaistu:

NHL
Antti Suomela lähtee NHL:ään vahvan harjoituskesän siivittämänä.
Antti Suomela harjoitteli kesällä Raimo Summasen ja Janne Hännisen alaisuudessa. Kaikki harjoittelu tähtäsi pienen kaukalon peliin, suureen tuntemattomaan joka häntä odottaa Pohjois-Amerikassa.

– Suomessa olen itsekin tiennyt jotain kotimaisesta pelistä ja tiennyt mitä tapahtuu. Nyt minulla ei ole kosketuspintaa. Se jännittää eniten.

Lue lisää: SM-liigan pistekuningas Antti Suomela ei ole koskaan käynyt Pohjois-Amerikassa – lähtee nyt NHL:ään

Kesällä 2015 Suomela oli 21-vuotias. Kokemusta oli nuorten SM-liigasta. Nyt kolme vuotta myöhemmin hän on SM-liigan pörssikuningas ja NHL- tai ainakin AHL-pelaaja.

– Hyvällä tavalla jännittää. Minulta olisi tyhmää lähteä vain katselemaan ja fiilistelemään, että onpa hienoa.

Summaselta Suomela on saanut vinkkejä jääkiekkoiluun jo nuorempana ennen kuin alkoi harjoitella hänen alaisuudessa. Entisen Leijona-käskijän poika, Salibandyliigassa pelaava Miko Summanen on Suomelan lapsuudenkaveri.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Viime kesänä ”Rami” veti enemmän yksin treenejä minulle. Silloin se oli vähän sellaista tutustumista, että millaista se on. Kun treenit vaikuttivat hemmetin hyviltä ja kausikin meni ihan hyvin, niin päätin lähteä uudestaan.

Summanen tunnetaan kiisteltynä persoonana, jolla läikkyy joskus yli. Sen tietävät kuitenkin kaikki, että menestysvalmentajan ymmärrys jääkiekosta on huimalla tasolla.

– Hänellä on paljon tietoa ja omia mielipiteitä, jotka antavat aika usein oikeita vastauksia. Kun hänen kanssaan puhuu jääkiekosta, enemmän siinä ollaan kuuntelemassa. Ramin jutut menevät aika syvälle.

Suomela kertoo kesän aikana saaneensa parisen kiloa lisää massaa. Voimatasotkin ovat kasvaneet. Ennen kaikkea hän on keskittynyt räjähtävyyteen ja luisteluun, joka on nykypäivän NHL-kiekossa kaiken a ja o. Kiertelyn ja kaartelun sijan nyt pitää olla valmis todelliseen stop and go -peliin. Sentteri kokee myös jaksavansa pelata paljon paremmin kuin ennen.

NHL-pelaajien kanssa Suomela pelasi ensi kertaa viime keväänä maajoukkueessa. Kuluneena kesänä hän harjoitteli suomalaistähtien kanssa Summasen ja Hännisen ryhmässä sekä perinteisillä NHL-pelaajien Salmisaaren jäillä.

On selvää, että matkaa paikkansa vakiinnuttaneeksi NHL-pelaajaksi on vielä paljon – ja NHL:n huipulle vielä enemmän.

– Änäriäijiä vastaan olen koittanut ottaa kulmissa yks-ykkösiä. Alkuun pärjäsin vähän huonommin, mutta nykyään ihan ok. Suomessa ne tilanteet ovat aina menneet samalla kaavalla, niin tulihan se vähän yllätyksenä, kun kulmaan mentäessä joku pysähtyykin ja antaa kunnon vastataklauksen. Siinä miettii, että mistäs toi tuli.

– Vaikeampihan NHL-pelaajilta on kiekkokin saada pois. Niin sen kuuluukin mennä. Olisi huolestuttavaa, jos liigapelaajat olisivat parempia.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Syksyllä havaittu radio­­aktiivinen päästö saattoi olla peräisin luultua pahemmasta INES 5 -tason turmasta
   Ulkomaat
  3. AFP: R&B-laulaja Chris Brown vapautettu ilman syytettä Ranskassa – väitettiin syyllistyneen raiskaukseen
   Viihde
  4. Huumeparoni El Chapon puolustus­asianajajan matalalla äänellä lausumat sanat käynnistivät spekulaatiot: ”Se olisi ennenkuulumatonta”
   Ulkomaat
  5. Nuorten MM-kultamitalisti loukkaantui pahannäköisesti SM-liigassa – Jukka Rautakorvella selvä näkemys tilanteesta
   SM-liiga
  6. Tunti sitten
  7. Lottoaja oli lunastamassa voittoaan, kun hänellä välähti – voittokuvasta tuli somehitti: ”Olen yllättynyt, ettei kukaan muu ole tehnyt tätä”
   Viihde
  8. Uusi paljastuskirja Valkoisesta talosta – Trumpin ex-avustaja kuvailee ilmapiiriä kaoottiseksi ja vilpilliseksi
   Ulkomaat
  9. Eduskuntaan pyrkivä rehtori pisti koulun oppilaat liimaamaan vaalimainoksia Alajärvellä – ”Siinä oli enemmän innostusta kuin harkintaa”
   Kotimaa
  10. Kuvat ja video: Osa Niagaran putouksista jäätyi paukkupakkasissa – maisema kuin Disneyn sadusta
   Ulkomaat
  11. Kommentti: Ville Niinistö on kuin Soinin ”vanha isäntä Reinoissa” – ja se on ongelma Pekka Haavistollekin
   Politiikka
  12. 2 tuntia sitten
  13. Olli Herman bongasi uuden rakkaansa sosiaalisesta mediasta: Tällaiset olivat rokkikukon ja ”kakkukaunottaren” ensitreffit
   Viihde
  14. Näytä lisää