NHL

NHL

SM-liigan pistekuningas Antti Suomela ei ole koskaan käynyt Pohjois-Amerikassa – lähtee nyt NHL:ään

Julkaistu:

nhl
SM-liigan pörssikuninkaan Antti Suomelan uusi aluevaltaus alkaa pian.
Antti Suomela ei ole eläessään käynyt Pohjois-Amerikassa tai pelannut pienessä, siis NHL-kokoisessa, kaukalossa peliäkään.

Näihin asioihin tulee pian muutos. SM-liigan pistepörssin viime kaudella voittanut keskushyökkääjä matkustaa tänään tiistaina San Franciscoon. Sieltä matka jatkuu San Joseen, ja 24-vuotiaan Suomelan ura taalakaukaloissa saa lähtölaukauksensa.

Kaksi viime kautta JYPissä pelannut espoolainen teki alun perin täksi kaudeksi SM-liigasopimuksen HIFK:hon. Viime kausi ja peliotteet SM-liigassa olivat silti niin vakuuttavia, että jo viime talvena alkoi näyttää siltä, että NHL-sopimus on realismia.

Kun Suomela pelasi keväällä maajoukkueessa, asia kirkastui hänelle lopullisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Huomasin MM-leirin kansainvälisissä peleissä pärjääväni ihan hyvin. Kun rupesin niiden valmistavien turnauksien pistepörssejäkin voittamaan, ajattelin että hitto, kyllä mä pärjään kun vain pelaan enkä pelkää.

Milloin menee huonosti?

MM-turnauksessa Suomela ei onnistunut (4 ottelua, 1+0), mutta eväitäkään siihen ei varsinaisesti ollut. Turnauksessa Suomen kolmosketjuna pelanneet Pekka Jormakka, Suomela ja Sakari Manninen eivät missään vaiheessa löytäneet toisiaan jäällä.

– Se oli minun kolmevuotisella ammattilaisurallani ensimmäinen heikompi jakso. Ne neljä peliä. Paljon olen miettinyt, että milloinkohan minulla sitten menee huonosti. Huonoja pelejä on toki ollut, mutta ei pidempiä jaksoja.


”Nyt kannattaa lähteä”

NHL:ssä Suomelalla oli useita ottajia. Sharksiin hän päätyi taustajoukkojensa kanssa yksinkertaisesti siksi, että hänellä on mahdollisuus lyödä joukkueessa läpi – ja myös pidemmällä tähtäimellä seura voi olla hyvä paikka. Päätös lähteä oli helppo.

– Kolme vuotta on mennyt niin hyvin, että kyllä minun nyt kannattaa lähteä. Nämä ovat nopeita hetkiä elämässä, joihin kannattaa tarttua. Oli se sitten mikä tahansa työtarjous, jos vuodeksi jää vielä miettimään, joku voi pilata sen, ettei voi enää lähteä. Vaikka loukkaantuminen, johon ei itse voi vaikuttaa. On vielä fiilis, että tästä voi tulla jotain.

Koska Sharks ja AHL:n farmijoukkue San Jose Barracuda pelaavat samassa hallissa, Suomelan ei tarvitse lähteä mihinkään, vaikka häntä siirreltäisiin joukkueiden välillä.

– Ei tarvitse kuin koppia vaihtaa. Se tuo turvaa, kun olen ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa, ettei tarvitse yhtäkkiä lähteä johonkin toiselle puolelle maata, vaikka Chicagoon.

Kallis kaupunki

Mahdollisessa siirrossa farmijoukkueeseen on huonokin puoli. Jos nuori pelaaja joutuu AHL:ään, palkkataso putoaa reilusti. Suomelan kohdalla se tarkoittaa muutosta 832 500 dollarin vuosipalkasta 70 000 dollariin.

Ja juuri esimerkiksi San Josessa ja Torontossa, jonka AHL-joukkue pelaa myös samassa kaupungissa, asuminen on todella hintavaa.

– Hemmetin kallis paikka se on. Hallin lähistöltä olen vähän tutkaillut jotain kämppää, ettei tarvitsisi saman tien autoa hommata. Ja vähän pitää tiirailla muutenkin, että mihin viitsii muuttaa. Joillain alueilla voi tulla äitiä ikävä, Suomela hymähtää.


Paikka näyttää

Suomela jahtaa harjoitusleirillä paikkaa Sharksin miehistöön lokakuun alussa alkavalle NHL-kaudelle. Taistelu pelipaikoista on veristä.

– Olen valmis tekemään kaiken minkä se vaatii. Jos minun pitää olla pari ylimääräistä tuntia hallilla, niin sitten se olkoot niin. En halua jättää mitään kiveä kääntämättä.

– Kaikki on minusta kiinni. Näyttöpaikan tarvitsen, että pystyn onnistumaan, mutta en enempää. En ole tähänkään mennessä saanut mitään ylimääräisiä näyttöpaikkoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt