NHL

NHL

NHL-puolustaja jäi kiinni dopingtestissä

Julkaistu:

NHL
Nate Schmidt sai 20 ottelun pelikiellon dopingrikkeestä.
Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt on jäänyt kiinni dopingrikkeestä. Liiga tiedotti asiasta sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Schmidt jäi kiinni liigan omissa dopingtesteissä. Hän sai rikkeestään 20 runkosarjaottelun pelikiellon ja jää ilman palkkaa samalta ajalta. Hän saa osallistua syyskuun puolivälissä alkavalle harjoitusleirille, mutta ei saa pelata harjoitusotteluissa.

Liigan työehtosopimuksen mukaisesti NHL ei julkaissut ainetta, josta Schmidt kärähti.

– Olemme vakaasti sitä mieltä, että kyse on vahingosta. Naten kanssa käymiemme keskustelujen, lääketieteellisten analyysien ja eri osapuolten lausuntojen perusteella on selvää, ettei Nate voinut olla selvillä siitä miten aine päätyi hänen elimistöönsä, Golden Knights ilmoitti omassa tiedotteessaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen käyttänyt vain seuran minulle antamia lisäravinteita. Minut on testattu useaan kertaan, viime kauden aikana kahdesti, enkä ole koskaan aiemmin antanut positiivista näytettä, Schmidt itse kertoi NHL:n pelaajayhdistyksen välittämässä tiedotteessaan.

– Olen vahingossa niellyt mikroskooppisen määrän kiellettyjä aineita.

27-vuotias Schmidt on pelannut NHL:ssä kaudesta 2013–2014 lähtien ensin Washington Capitalsin ja viime kaudesta lähtien Vegas Golden Knightsin riveissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt