NHL

NHL

Mikko Rantaselta odotettavissa hirmukausi NHL:ssä? Rinnallevedon ennätys meni komeasti rikki: ”Se on hyvä merkki”

Julkaistu:

NHL
Coloradon suomalaistähti kertoo luistelunsa kehittyneen kesän aikana.
Coloradon ykkösketjun tähtipelaaja Mikko Rantanen saalisti viime NHL-kaudella yhteensä peräti 84 tehopistettä ja oli sarjan tehokkain suomalainen.

Huippukauden jälkeen 21-vuotias laitahyökkääjä on entistä merkatumpi mies NHL-jäällä. Pistepörssin kärkipäästä TPS:n kasvatin saattaa kuitenkin jälleen bongata – ainakin sillä perusteella, että nuorukainen uskoo kehittyneensä selvästi viime kaudesta.

– Takana on samalla tavalla ehjä harjoituskesä kuin ennen viime kauttakin. Nyt olen lisäksi saanut kehitettyä voima- ja nopeusominaisuuksiani. Erityisesti jälkimmäisiin on kiinnitetty niin paljon huomiota, että jo tällä hetkellä kehitys näkyy luistelussani, Rantanen kertoo.

Hänen kerrotaan tehneen uuden ennätyksen esimerkiksi rinnallevedossa. Rautaa nousi rinnalle jo 135 kiloa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Näin tosiaan tapahtui, ja se on hyvä merkki, hyökkääjä tiivistää.

– Treenasin kesän jälleen Hannu Rautalan ammattitaitoisessa opissa, ja lisäksi tiimiini tuli mukaan Marko Yrjövuori. Hän toi monipuolisuutta nopeusharjoitteluuni, joka käytännössä tarkoitti 20–30 metrin kelkkavetoja radalla.


Nykypäivän huippukiekkoilijat elävät luistelunopeudestaan. Rantanen sai kesällä vetoapua myös entiseltä liigakiekkoilijalta Max Kolulta, joka on tätä nykyä ammattitaitoinen luisteluvalmentaja.

– Max pystyi kehittämään luistelutekniikkaani ja teränkäyttöäni. NHL:ssä marginaalit ovat häviävän pienet, joten toivottavasti tämäkin auttaa kääntämään niitä edukseni, Rantanen linjaa.

– Ensi kaudella päätavoitteeni on auttaa joukkuetta etenemään viime kevättä pitemmälle pudotuspeleissä. Enää emme aio tyytyä vain siihen, että pääsimme mukaan pleijareihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt