NHL

NHL

NHL:n tehokkain suomalaispelaaja ihmeissään – pahana poikanakin tunnettu Patrik Laine vie huomion: ”En tiedä, mistä johtuu”

Julkaistu:

NHL
NHL:ssä valtavien tulospaineiden kanssa elävä Mikko Rantanen yllättyi, ettei saanut viime kauden huippuotteista huolimatta huomiota Suomessa.
Supertähti Patrik Laine iski viime NHL-kaudella 44 maalia ja saalisti yhteensä 70 tehopistettä. Winnipegin kultakimpaletta suitsutettiin joka käänteessä niin Pohjois-Amerikassa kuin erityisesti Suomessa – aiheesta.

Tähtipelaaja Mikko Rantanen saalisti puolestaan viime NHL-kaudella yhteensä peräti 84 tehopistettä ja oli sarjan tehokkain suomalainen. Coloradon ykkösketjun 21-vuotias laitahyökkääjä sai säännöllisesti palstatilaa Pohjois-Amerikassa mutta jäi Suomessa pahasti Laineen varjoon toriparlamenteista lähtien.

Siinä, kun Laineelle sateli haastattelupyyntöjä naistenlehtiä myöten, Rantasesta ei kiinnostuttu lainkaan. Kun suomalaisten kiekkofanien puheenaiheita seuraa, Rantanen vaikuttaa aliarvostetulta muun muassa Laineeseen verrattuna. Miksi?

Kenties tämä selittyy sillä, että Laine kantaa yhä pahan pojan mainetta harteillaan. Vaikka tamperelainen on viime vuosina selvästi aikuistunut eikä hän ole koskaan lätrännyt alkoholin kanssa, elokuu 2014 ei unohdu. Tuolloin Laine joutui keskelle kohua, kun hänen väitettiin huutaneen tappouhkauksen juniorimaajoukkueensa päävalmentajalle. Syntyi myytti pahasta pojasta, ja sellainen monesti vetoaa kansaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– En tiedä, mistä se johtui, mutta yllättävän vähän tosiaan sain haastattelupyyntöjä viime kaudella. Kun peli kulki, odotin, että niitä olisi ollut enemmän, Rantanen sanoo aiheesta kysyttäessä.

– Ei sillä, että se olisi häirinnyt itseäni tai että ylipäätään pelaisin otsikoihin päästäkseni. Yllätti vain, että sain olla tosi rauhassa. Se kuitenkin sopii hyvin luonteelleni, rennonletkeä turkulainen jatkaa.

Erittäin iso vastuu

Ykkösketjut pelaavat tavallaan omaa liigaa NHL:ssä. Ne nimittäin joutuvat jatkuvasti vastakkain vastustajan parhaiden pakkien ja hyökkääjien kanssa, ja tasoero esimerkiksi kolmosketjujen välisiin esityksiin on selkeä.

Tullaan henkisesti raadolliseen tulosvastuuseen, joka on Rantasellekin tätä nykyä arkipäivää. Hän ja ketjukaverinsa Nathan MacKinnon ovat alati tarkassa vartioinnissa.

– Tulosvastuun kantaminen illasta toiseen ei missään nimessä ole helppoa, vaan tosi haastavaa. Fakta kun on, ettei kenelläkään kulje aina, Rantanen muistuttaa.

– Itseltään pitää vaatia paljon, mutta yksittäisten pelien onnistumisista tai epäonnistumisista ei saa tehdä liian isoa numeroa. En ole huolissani, sillä tunnen itseni taas henkisesti vahvaksi.

Mikko Rantanen

Syntynyt 29.10.1996 Nousiaisissa.

Kotipaikka Suomessa Turku.

Aloittaa lokakuussa neljännen NHL-kautensa Colorado

Avalanchessa. Pelasi viime kauden joukkueen ykkösketjussa ja saalisti 81 ottelussa 84 (29+55) tehopistettä.

Voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2016. Saavutti MM-hopeaa 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt