NHL

Jesse Puljujärven pomo lataa kovia odotuksia suomalaisen niskaan – ”Näette häneltä isoja asioita tällä kaudella”

Julkaistu:

NHL
Jesse Puljujärvi valmistautuu kolmanteen NHL-kauteensa.
Vuoden 2016 varaustilaisuuden nelosvaraus, Jesse Puljujärvi, ei ole vielä onnistunut lunastamaan häneen kohdistuneita odotuksia. Saman tilaisuuden kärkinimet Patrik Laine ja Auston Matthews ovat nousseet jo NHL:n terävimmälle huipulle, mutta Puljujärvellä on ollut enemmän haasteita.

Viime marraskuussa Puljujärvi otti paikkansa Edmonton Oilersin miehistöstä ja pelasi lopulta kauden aikana 65 NHL-ottelua tehoin 12+8=20.

Tulevalla kaudella 20-vuotiaalta nuorukaiselta odotetaan jälleen roimaa tason nostoa. Siihen uskoo vakaasti myös Oilersin GM Peter Chiarelli.

– Tuppaamme unohtamaan, että hän on pohjoissuomalainen ja hänellä menee aikaa totutella elämään ammattimaisesti Pohjois-Amerikassa, Chiarelli sanoo joukkueen verkkosivuilla.

Chiarelli ei ole menettänyt toivoaan suomalaislupauksensa suhteen – päinvastoin.

– Tämä kaveri on kuin hevonen. Hän pystyy tekemään maaleja, mutta hänellä on silti yhä opittavaa.

– Hänen oppimiskäyränsä on ehkä hieman matalampi kuin muilla saman vuoden kärkivarauksilla, mutta hän tulee vielä. Uskon, että näette häneltä isoja asioita tällä kaudella.

Chiarelli kertoo raamikkaan Puljujärven (193 cm / 96 kg) panostaneen etenkin nopeusominaisuuksiinsa. Hänen mukaansa suomalainen menetti itseluottamustaan viime kauden lopussa, mikä heijastui välittömästi peliesityksiin.

– Tämän pelaajan kohdalla on kyse pitkäjänteisyydestä ja siitä, mitä hänestä vielä tulee. Noilla ominaisuuksilla ja kyvyillä hänestä tulee vielä loistava pelaaja.


Viime vuosista poiketen kesän Oulussa harjoitellut Puljujärvi on asettanut kovan tavoitteen alkavalle kaudelle.

– Ehdoton tavoitteeni on paikka Oilersin kahdessa kärkiketjussa, jopa ykkösessä Connor McDavidin rinnalla, Puljujärvi kertoi IS:lle elokuun alussa.

Puljujärvi on herättänyt Pohjois-Amerikassa huomiota myös vajavaisella englannin kielellään. Suomalaisnuorukainen on kuitenkin antanut rohkeasti haastatteluja, vaikka ne ovat välillä aiheuttaneet hilpeyttä.

– Kanadassa opiskelin kunnolla, mutta Suomen kesä on ollut sen verran kiireinen, etten ole ehtinyt keskittyä siihen riittävästi, Puljujärvi kommentoi englannin opintojaan.

NHL-kausi käynnistyy 3. lokakuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt